Simonsen i valgdebat i Vartov tirsdag - uden opstillingskredsens velsignelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

S-kandidat »ufortrødent« i valgkamp med mistillid fra sin kreds

VALG: Den socialdemokratiske folketingskandidat Simon Simonsen, som sidder i Københavns Borgerrepræsentation, forbliver kandidat for partiet i valgkampen, da en ekstraordinær generalforsamling i hans opstillingskreds Indre By og Christianshavn torsdag blev aflyst: Man mener ikke, det er realistisk at få en ny kandidat kørt i stilling.

Kredsbestyrelsen havde ellers udtalt mistillid til deres kandidat efter hans kritik af Roskilde-borgmester Joy Mogensens nyhed om, at hun er gravid med anonym donorsæd og agter at blive såkaldt solomor.

»Ulykkeligt at vi er blevet så selvcentrerede og egoistiske. (…) Flere og flere kvinder bliver soloforældre og det er en tragedie af shakespeareske dimensioner når der samtidigt er ca. 500.000 skønne og vidunderlige mænd, der er barnløse og det tal er stigende,« skrev Simonsen blandt andet på Facebook.

Uenige partifæller

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen skrev derimod et opslag, der lykønskede Roskilde-borgmesteren, og kommenterede på Simonsens holdning:

»Ikke alene er det et politisk synspunkt, der er langt fra Socialdemokratiets. Det er også et uhørt angreb på en kollega.«

I oktober sidste år tog overborgmester Frank Jensen og partiets ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff afstand fra et Facebook-opslag, hvor Simonsen langede ud efter Me Too-bevægelsen, som efter hans mening var »blevet overtaget af de forkerte: det er nu småfisende feminister, der har hidset sig op og udstøder nydelsesfulde gys, når de konstant sætter sig i centrum: ’Se mig – hør mig’« – under hashtagget ’JegStøtterDeRigtigeOfre’.

Solovalgkamp

Formand for kredsbestyrelsen Carlo Sørensen forklarer, at bestyrelsen stadig nærer mistillid til Simon Simonsen. Men det har ikke været praktisk muligt at få en ny kandidat godkendt i tide: Der er mange bejlere til pladsen, og hvis ikke én af dem kunne samle to tredjedele af stemmerne på den ekstraordinære generalforsamling, skulle beslutningen ud til urafstemning blandt de omtrent 400 medlemmer – og så ville fristen for at indstille folketingskandidater være overskredet. Valglisterne skal være indleveret 11 dage før valget.

»Matematikken og tidsfrister taler klart imod,« skriver Carlo Sørensen til City Avisen torsdag.

Kredsen står således i praksis uden kandidat, og Simon Simonsen fører udelukkende valgkamp med sit eget kampagnehold. Selv skriver han på Facebook:

»Jeg er er glad for at kunne konstatere at jeg ufortrødent kan fortsætte min valgkamp. Jeg nyder stadig kredsens opbakning. Jeg tager til efterretning at det ikke har været muligt for kredsbestyrelsen at samle kredsens medlemmer til en ekstraordinær generalforsamling der skulle prøve mit kandidatur. Hvorvidt en proceduremæssig begrænsning ligger til grund for aflysningen af den ekstraordinære generalforsamfing eller der måtte være andre bevæggrunde står for mig hen i det uvisse. Glæder mig til at møde vælgerne.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Fodbold: Brøndby og Midtjylland mødes i pokalfinalen i Parken store bededag

Musikoplevelse i børnehøjde