En mangfoldighed af ansigter, skabt med designets enkle, men sikre streg. Design: Kofoeds Skole

Elsker 😍

Prisvinder: Kofoeds Skoles nye design går rent ind

DESIGNPRIS. Kofoeds Skole og Rama Studios vandt i mandags en Danish Design Award i kategorien ‘Message Understood’. Skolen og grafikerne har med hyper-enkelte figurer og streger skabt et klokkeklart budskab.

SUNDBYØSTER: I mandags fik Kofoeds Skole sammen med grafikervirksomheden Rama Studios en fornem pris ved Danish Design Award.

Skolen vandt i kategorien ’Message Understood’, hvor juryen belønner et design, der går klart igennem til målgruppen.

Det nye design, der blev lanceret i juni i fjor samtidig med åbningen af Kofoeds Skoles nye butikker i stueetagen, består af cirkler, streger og halvcirkler, som er smeltet sammen, kombineret og skilt ad igen i et utal af variationer. (Artiklen fortsætter under billedet)

Designet brugt på en t-shirt. Foto: Kofoeds Skole

»Vi havde længe talt om, at Kofoeds Skole skulle have et nyt logo – det gamle logo stammede helt tilbage fra sluthalvfemserne. Så kom ombygningen, og det blev så anledningen til at få en helt ny visuel identitet,« fortæller skolens kommunikationsansvarlige, Daniel Vedsted.

Mennesker med mere

Via Cobe Architects, der tegnede den omfattende ombygning, kom Kofoeds Skole i kontakt med den lille grafikervirksomhed Rama Studios, som bad skolen gå i tænkeboks: Hvad skal logoet betyde? Hvad står Kofoeds Skole for? Hvad er ’produktet’?

Designet brugt i skolens logo, der også rummer et ansigt. Design: Rama Studios

»Vi fandt ud af, at mennesker er vores udgangspunkt – lige fra unge hjemløse til udsatte grønlændere. Det sammenfattede vi i sætningen ’Mennesker med mere’. De mennesker, der kommer her, har for det første mere med i bagagen af sociale problemstillinger end de fleste, men for det andet har de også mere at byde på, end de fleste tror. Og den ide greb Rama Studios ret hurtigt,« fortæller Daniel Vedsted.

Resultatet var en designmanual – en grafisk værktøjskasse med løsninger på, hvordan Kofoeds Skole skulle præsentere sig selv ude i verden blandt andet via brevpapir, skilte, plakater, balloner og t-shirts.

Oppe mod et hårdt felt

Rama Studios indstillede designmanualen til Danish Design Awards og blev nomineret sammen med prominente navne.

»Ørsted, Mercedes og Copenhagen Pride – det er jo navne, der arbejder med helt andre budgetter end os, så vi var mildest talt stolte over prisen,« siger Daniel Vedsted.

Designet brugt på skiltet til skolens cykelværksted. Foto: Kofoeds Skole

Logo og designmanual er også blevet taget godt imod af skolens elever.

»Da vi i første omgang talte med eleverne om et nyt design, blev ideen mødt med en vis pessimisme. Vi har at gøre med en brugergruppe, der ikke er så gode til forandringer. Men siden har vi fået meget positiv respons fra eleverne, der har taget den grafiske identitet til sig. Så ud over, at juryen hos Danish Design Award syntes, at designet var til prisen ’Message Understood’, så er det en fornøjelse, at budskabet også når helt ud til vores slutbrugere,« siger Daniel Vedsted.

danishdesignaward.com kan du læse mere om prisuddelingen og se alle designvinderne.

Kofoeds Skole blev oprettet i 1928 af kordegn Hans Christian Kofoed og hans kone Astrid med et ønske om at hjælpe Københavns mange unge arbejdsløse mænd.

Kofoeds Skoles mål er at yde hjælp til selvhjælp til mennesker, der har sociale vanskeligheder. Skolen arbejder med undervisning og uddannelse, optræning og resocialisering, akuthjælp og støtte til personlig udvikling, samt behandling og botræning. Skolen ønsker gennem sin indsats at hjælpe den enkelte elev til at udvikle øgede ressourcer og kompetencer med henblik på at kunne leve et godt socialt og personligt liv som integreret medborger i samfundet. Se skolens hjemmeside her.

 

 

 

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Koncert i aften: Hun holder 100 års jubilæum for elektronisk instrument

Søndermarken: Bloom Festival blomstrer igen