25.-26. maj kommer Bloom Festivalen igen til Søndermarken med masser af naturvidenskab og natur. Arkivfoto: Dan Møller

Wow 🤩 Like 👍

Søndermarken: Bloom Festival blomstrer igen

FESTIVAL. Natur og videnskab rykker ind i Søndermarken 25.-26. maj, når Bloom Festivalen folder sig ud med et program fyldt med oplevelser om zoologi og den uforudsigelige hjerne.

Videnskab: Når lindetræernes blade igen er grønne i Søndermarken, så er det igen ved at være tid til Bloom Festival.

Festivalen fyldt med natur og videnskab finder sted 25.-26. maj under åben himmel. Der er gratis adgang til det meste.

Sidste gang var 9.000 besøgende forbi festivalen. I åar kan man se frem til emner som zoologi, geogenetik, den uforudsigelige hjerne og meget mere.

Festivalens program taler både til hjertet og hjernen, hvor du kan møde en amerikansk økopoet, en dansk stjerneforsker og videnskabsjournalister fra New York Times og BBC.

Programmet byder på både foredrag, gåture, musik, kunst, mad, planteworkshops og frisk luft.

Vært på BBC

På hovedscenen ’Summer’ kan det afsløres, at man bl.a. kan møde Jeff Vander Meer, der er forfatter til Southern Reach-trilogien, britiske Helen Czerski, som er vært på BBC, hvor hun trækker på sin dobbelte uddannelse som ph.d i fysik og oceanograf.

Mød også Eske Willerslev er en af Danmarks væsentligste forskere. Foruden sin titel som professor ved Cambridge University og leder af Center for Geogenetik, har Willerslev sat fossilt DNA på den internationale dagsorden.

Der vil også være mulighed for at møde Bengt Holst fra Zoologisk Have, hvor han er videnskabelig direktør, men mød også seniorforsker Trine Dahl-Jensen og Christian Joas, der er leder af Niels Bohr Arkivet.

Nedbryde grænser

Festivaldirektør Svante Lindeburg fortæller:

»Bloom tager naturvidenskaben ud af auditorierne, ud af laboratorierne og tilbage til naturen. Ud under åben himmel. Her krydsbefrugter vi den med kunst, musik, litteratur og mad. Ambitionen er at nedbryde grænserne mellem fagområder og discipliner. At bringe folk sammen, som ikke normalt udveksler tanker for derigennem at skabe fornyet interesse for videnskabernes og ideernes forunderlige verden.«

Opfører nyt værk

En af oplevelserne bliver et nyt musikalsk værk, der opføres 24. maj kl. 16.00 i Søndermarken. Det er Det Kongelige Teater, der præsenterer Quantum Music, hvor kvantemekanik, musik og ballet forenes under trækronerne. En komponist, en cellist, en koreograf og en korpsdanser er gået sammen med en professor i fysik og har skabt værket.

Der er også langbordsmiddag 25. maj kl. 18, og det kræver billet. Bloom er lavet i tæt samarbejde med Carlsberg Mindelegat for brygger J. C. Jacobsen og Carlsbergfondet, der har adskillige forskere med på festivalen. Det er Golden Days sekretariatet, der står bag Bloom.

Læs mere om programmet på bloomfestivaldk. Der er gratis adgang til det meste, men nogle af arrangementerne kræver billet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Prisvinder: Kofoeds Skoles nye design går rent ind

Kan du lave en ollie ?