Dorit Chryster med thereminen.

Koncert i aften: Hun holder 100 års jubilæum for elektronisk instrument

Koncert: Thereminen er et instrument, som blev opfundet af Léon Theremin i 1919.

Thereminen anses for at være forgængeren til synthesizeren, og er det eneste instrument, man spiller på uden at røre det. Thereminen har en ganske særlig lyd, og nogle vil nok kunne genkende lyden fra dens brug i gyserfilm gennem tiden.

Torsdag 16. maj klokken 20 er der i Frihavnskirken i Willemoesgade koncert ved navn: »100 år med thereminen«, hvor den verdensberømte thereminist, som det hedder, Dorit Chrysler, er i Danmark for at fejre 100 års jubilæum for det elektroniske instrument

Dorit Chrysler er komponist og lydkunstner født i Graz, Østrig og bosat i New York. Gratis adgang.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Solskin og god stemning i Rantzausgade

Prisvinder: Kofoeds Skoles nye design går rent ind