En ny forestilling ved navn ¿Oprørets koordinater¿ sender demokratiet til tælling og undersøger, hvordan København ser ud om 1000 år. Foto: Azadeh Ghavamrad/grafik: Carla Gianetti.

Lydrejse gennem byen: Demokratiet går i graven

FREMTIDEN. Ny forestilling skildrer et dystopisk København, hvor demokratiet har nået sin ende. Audio-walken er skabt af kunstnerkollektivet Familien sammen med Teater FÅR302 og Metropolis.

DYSTOPI: »I september 2019 kulminerer lang tids afmagt og politikerlede i et blodigt oprør. Troen på demokratiet er død. Folket går på gaden for selv at tage magten, stolte over at gøre noget og være en del af noget større end dem selv.«

Sådan lyder fremtidsudsigterne i en ny forestilling ved navn ’Oprørets koordinater’, der gennem et dystopisk og ikke mindst fiktivt billede rejser frem til år 2119 og undersøger, hvordan et oprør i september 2019 slog demokratiet ihjel.

Audiowalk

Forestillingen er skabt af Kunstnerkollektivet ’FAMILIEN’ og er bygget op omkring en audiowalk, hvor publikum kommer med på en sci-fi lydrejse ned igennem København.

Fra sted til sted går man samlet med lyd i ørene, hvor man kan opleve, hvordan alle disse steder og små byoaser har indbygget fortællinger om det oprør, der fandt sted for tusind år siden.

Dystopien er fascinerende

»Både dystopien og utopien er fascinerende for os. Hvis vi forestiller os en verden om fem, 100 eller 1000 år, så bliver vi inspireret af at undersøge, hvilke ændringer vi kan lave i dag, og hvordan vores handlinger i dag kan påvirke fremtiden – hvordan vores handlinger i dag spreder sig som ringe i vandet gennem de næste 1000 år,« siger Kunstkollektivet FAMILIEN om forestillingen.

Forestillingen tager publikum med på en tur gennem det velkendte og det ukendte, op i luften og ned under jorden, ind i betonen og ud i naturen, oplyser kunstkollektivet.

Audio-walken er blevet til i samarbejde med Teater FÅR302 og Metropolis. Forestillingen spiller fra 18. maj til 1. juni 2019, og startstedet for premieren er Christiansborg Slotsplads kl. 17. Folkene bag forestillingen oplyser desuden, at man skal have varmt tøj på til forestillingen, da man skal ud at gå en lang tur.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vind billetter: The High Society fyrer op med lokal soulfunk

Hurtige cyklister skaber problemer på Kalvebod Fælleds stier