Arkivfoto: Martin Sørensen

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Folketingsvalg: Her kan du nu sætte krydset frem til 1. juni

BREVSTEMMER: På ti forskellige steder i Københavns Kommune kan der fra i dag, onsdag 15. maj , brevstemmes til folketingsvalget. Og når man så alligevel er der, kan man jo også sætte sit kryds til Europa-Parlamentsvalget.

Folketingsvalgkampen er i fuld gang, og partierne kæmper indædt om vælgernes gunst frem mod valgdagen, som finder sted 5. juni. Helt så længe behøver man dog ikke vente på at sætte sit kryds. Allerede i dag onsdag 15. maj åbner ti steder i København nemlig for brevafstemning, som varer frem til 1. juni 2019.

Direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen Thomas Jakobsen glæder sig over den demokratiske gevinst, muligheden for brevafstemning giver:

»Ved folketingsvalget har vi ti forskellige steder i byen, man kan komme ned og brevstemme. I 2015 udgjorde brevstemmer mere end ti procent af det samlede antal afgivne stemmer i København. Det er altså en stor demokratisk gevinst, at vi kan indsamle stemmer fra københavnere, der af den ene eller anden årsag, ikke stemmer på valgdagen,« siger han i en pressemeddelelse.

For at brevstemme skal man møde op på et af de ti brevstemmesteder, der findes i Københavns Kommune og medbringe gyldig legitimation, som kan være kørekort, pas eller sundhedskort samt vælgerkort, hvis man har modtaget det.

Adresserne på brevstemmestederne kan findes på kk.dk/valg.

Fakta

• Der kan brevstemmes til folketingsvalget mellem onsdag 15. maj og lørdag 1. juni 2019.
• Tager man ned i en af de ti brevstemmesteder, kan der frem til torsdag 23. maj også stemmes til Europa-Parlamentsvalget.
• Brevstemmestederne er: Nyropsgade, Hovedbiblioteket, BIBLIOTEKET på Rentemestervej, Sundby Bibliotek, Brønshøj Bibliotek, Kulturstationen Vanløse, Nørrebro Bibliotek, Borgerservice Valby, Øbro/Jagtvej Bibliotek og Solvang Bibliotek.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

DEBAT: Langelands Plads er fin

Sulten og debatlysten? Kom til gratis mad og debat i Lundtoftegade