Det er her Unitarernes Hus, at festivalen finder sted. Arkivfoto: Michael Paldan

Like 👍

Musikfestival i bededagsferien

Kammermusik. Østerbro Koncertforening, som fejrer 15 års jubilæum i år, præsenterer hele 11 koncerter på 3 dage i Unitarernes Hus på Dag Hammarskjölds Allé i dagene 16-18. maj. Store navne gæster den lokale festival.

Musikalsk: Det er 15 år siden, at Østerbro Koncertforening blev etableret.

Siden 2004 har foreningen præsenteret klassisk musik af høj kvalitet i den unikke koncertsal, som også er en kirkesal, i Unitarernes Hus på Dag Hammarskölds Allé.

Aktivitetsniveauet er højere end nogenside, og det kulminerer fra torsdag – storebededagsaften – til lørdag i denne uge, 16-18. maj, hvor Østerbro Koncertforening for første gang lancerer Østerbro Kammermusikfestival. Her vil der i løbet af 3 dage være 11 koncerter.

Alle er velkomne til koncerterne, og foreningen håber, at østerbroerne er nysgerrige over, hvad de kan høre. Mange af koncerterne varer kun en time, så det er til at overskue.

Den lokale restaurant ’Det Simrer’ laver folkekøkken til festivalen fredag og lørdag.

Barrett for familierne

For folk der ikke er så kyndige i kammermusik, vil der være et navn, som springer i øjnene.

Lørdag 18. maj slår Østerbro Koncertforening dørene op for en formiddag i familiens tegn med en koncert, hvor tv-værten Sigurd Barrett, særlig kendt af flere generationer af børn og deres forældre, har fortællerrollen.

Familiekoncerten byder på Prokofievs værk om ’Peter og Ulven’, som her spilles af musikere fra Trio Amerise og Nordic String Quartet, begge husensembler i Østerbro Koncertforening.

Solist ved Bayreuther

Et stort musikalsk navn der gæster festivalen, og som Østerbro Koncertforening betegner som et scoop, er Brit-Tone Müllertz.

Hun debuterer som sopransolist ved Bayreuther Festspiele i 2020, og det er ikke forkert at kalde det en musikalsk topplacering i Champions League.

Brit-Tone Müllertz har medvirket i operaer og koncerter verden over.

I 2014 blev hun nomineret som årets bedste unge sanger for Sieglinde (Valkyrien) i operamagasinet Opernwelts Årsbog.

I januar 2019 debuterede hun med Bayreuther Festspieles gæstespil i Abu Dhabi som Helmwige i Valkyrien. Fremtidige engagementer byder blandt andet på Senta i Den flyvende Hollænder i Meiningen og koncerter i Amsterdam, München og Berlin.

Fokus på Abrahamsen

Ellers sættes der til festivalen fokus på komponisten Hans Abrahamsen, der er i 2019 modtager Sonningprisen.

I år gæstes festivalen af de tre landsdelsensembler: Esbjerg Ensemble, Ensemble Midtvest og Ensemble Storstrøm, som er med til at arrangere begivenheden i samarbejde med den lokale koncertforening.

Det lokale Østerbro-kor Camerata synger nordiske sange om fredagen.

Festivalens afslutningskoncert 18. maj klokken 19.30 byder på kammermusikudgaver af to af de største senromantiske orkesterværker med sopran: Mahlers 4. Symfoni og Strauss’ Vier letzte Lieder. Brit-Tone Müllertz er solist i disse værkler.

Afslutningskoncerten på Østerbro Kammermusikfestival dirigeres af den unge fremadstormende svensker Christoffer Nobin, og Østerbro Festivalensemble er sammensat af blandt andet Østerbro Koncertforenings fire ensembler.

Grieg med til at opføre

Festivalen finder sted i Unitarernes Hus, der stod færsig i 1927, og som rummer en kammermusiksal med en akustik, hvor blandt andet Edvard Griegs kone, sangerinden Nina Grieg, ofte gav koncert. Hun var selv unitar.

Unitarerne er et ikke-dogmatisk trossamfund med vidde rammer.

De senere år er huset igen blevet et kulturelt samlingspunkt, og alle – unitarer eller ej – er velkomne. Og der finder mange arrangementer sted.

Festivalen har fået støtte af Østerbro Lokaludvalg, Oticon Fonden, Louis-Hansen Fonden, Dansk Tennis Fond, Bestles Fond og Solistforeningen af 1921.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Kunstgræsbane i Hekla Park anlægges nu endelig

Se billeder: Østerbrogade er blevet grønnere