ARKIVFOTO: MARTIN SØRENSEN

Udvalg lader lokalarkiv blive på Stationsvej

DRAGØR: Et enigt Børne-, fritids- og kulturudvalg i Dragør indstiller nu til byrådet, at Historisk Arkiv får lov at blive i det tidligere rådhus på Stationsvej.

Den ansatte lokalarkivar skal så organiseres under Museum Amager, men med tæt kontakt til lokalarkivets frivillige. De får råderetten over »visse lokaler på 1. salen på det Gl. Rådhus samt i stueetagen, undtaget det store lokale, der generelt stilles til rådighed for arrangementer og foreninger, herunder også lokalarkivet,« som det står i udvalgets indstilling.

For dyrt at ombygge Sadolins Hus

I budgetaftalen for 2019 mellem Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti blev det ellers besluttet, at der skulle ske en samtænkning af bibliotek, lokalarkiv og kulturhus.

Samt at lokalarkivet skulle flytte ud af lokalerne på Stationsvej, som i stedet skulle udlejes, og så skulle der findes andre lokaler til lokalarkivet.

Det var blandt andet på tale, at lokalarkivet skulle flytte sammen med biblioteket på Vestgrønningen, men forvaltningen har vurderet den løsning og frarådet den, fordi der ikke ville være plads til arkivalierne på Vestgrønningen, ligesom man ville være nødt til at reducere bibliotekets materialer og aktiviteter væsentligt og flytte dem til biblioteket i Hollænderhallen.

Der ville også være behov for en dyr ombygning af biblioteket i flere etager i det fredede Sadolins Hus på Vestgrønningen, som kun vanskeligt kan leve op til handicaplovgivningen.

Byrådet tager stilling til sagen 23. maj.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skal du have et rap i numsen?: Sadomasochister fejrer 40 år med pisk og læder

0

Så festligt var det: Se billederne fra Frederiksberg Dage