Zakia Elvang og Johan Galster står bag initiativet til Garage Park NV. PR-foto.

Demokratihyldest i garageparken

FESTDAG. St. Bededag omdøbes til ‘Store Demokratidag’ i Nordvest, når Garage Park NV åbner dørene og inviterer til en åben byfest med debatter, workshops og masser af aktiviteter på den gamle ISS-grund.

VALG: Midt i en valgkamp vil Garage Park NV vise, at demokrati er meget mere end valg, når de hylder demokratiet i sine mange former på fredag. Det er også muskler, der kan trænes, fællesskab om byhaver, debat om demokratiet med EU- og folketingskandidater, aktivistisk kunst, kridtbyer designet af børn og sammenskudsgilde ved langborde.

Laveste valgdeltagelse

Nordvest er på papiret det sted i Danmark med den laveste valgdeltagelse. Samtidigt bobler bydelen af iværksætteri, aktivisme, borgerlyst og mangfoldighed.

Store Demokratidag hylder de mange former for demokrati, der udspiller sig i byen både til hverdag og til fest.

Store Demokratidag inviterer til en række debatter, der går bagom både folketingsvalget og EU-valget – set ud fra et demokratisk perspektiv. Man kan møde blandt andre Rasmus Nordqvist (A), Katarine Ammitzbøll (K) og Lars Aslan Rasmussen (S) og flere forskere, der lancerer tankevækkende viden om valg og demokrati. Den uafhængige folketingskandidat Fiskerlussing vil møde op og fortælle om sin aktivistiske valgkamp, mens besøgende kan debattere de digitale mediers rolle for demokratiet med eksperter fra Analyse og Tal.

Mødested for demokrati

Nordvest summer af forår, fårekyllinger og folketingsvalg på en tidligere parkeringsplads. Aktørerne bag Garage Park NV på den tidligere ISS-grund er allerede godt i gang med at bygge plantekasser, en byhumle-skov, fårekyllingefarm og et demokrativærksted – og nu inviteres byen indenfor.

»Vi inviterer til en blød åbning af Garage Park NV, så alle kan opleve, hvad vi arbejder med på den tidligere ISS-grund. Vores ambition er at skabe et mødested for demokrati i de gamle værkstedsbygninger på grunden.

På åbningsdagen vil vi teste vores idé til en Demokrati Garage som et permanent mødested sammen med naboerne og tilbyde smagsprøver på alle de gode grønne initiativer, der allerede springer frem her på pladsen.« fortæller Johan Galster og Zakia Elvang fra We Do Democracy, der har taget initiativ til Demokrati Garage og Garage Park NV.

Fitness og madpakker

Som besøgende kan man prøve ’Demokrati Fitness’ og styrke dine demokratiske muskler, bygge selvvandende plantekasser med TagTomat eller møbler af genbrugstræ til baggården. Børnene kan kaste sig over drømmebyer lavet af kridt og suse på løbehjul, rulleskøjter og løbecykler på de 4.360 kvadratmeter asfalt. Hertil ’Mors Madpakker’ eller sammenskudsgilde med din nabo til tonerne af live-musik ved langbordene.

Demokrati Garage

Store Demokratidag er startskud på Demokrati Garage, der efter planen skal være en del af den fremtidige ISS-grund, der er under omdannelse med ny forventet lokalplan i efteråret 2019.

Initiativet er støttet af kultur- og fritidsforvaltningen med det formål at skabe et mødested for udvikling af demokrati og deltagelse.

»Med Garage Park i Nordvest og Demokrati Garage er det ambitionen at skabe et mødested for demokrati for hele byen – hele året rundt,« siger medlem af kultur- og fritidsudvalget på Københavns Rådhus Jonas Bjørn Jensen (S).

Store Demokratidag

Fredag 17. maj kl. 12-20, Garage Park NV (ISS-grunden), Rentemestervej 53

Debatscenen: Backstage på Demokrati Garage, Digitalt demokrati – en ven eller fjende?, Aktivisme og demokratisk byudvikling, Personer forgår – Magten består, Fremtiden for EU?, Hvorfor valg?

Aktiviteter: Kridtbyer i asfaltjunglen, Mors Madpakker, Demokrati Fitness, Tag Tomat workshop, Verdensmålsspil, fællesgrill, kaffe og bar

Se hele programmet: facebook.com/garageparknv

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Markant byggeri på vej ved Vibenshus Runddel

Afgående forkvinde for Dansk Kvindesamfund: »Vel har vi ej ligestilling«