Arkivfoto: Michael Paldan.

Valgkampe: Masser af valgmøder i Nørrebro-kalenderen

STEMMER: Der er valg til Europaparlamentet 2c. maj og til Folketinget 5. juni. Og knapt var sidstnævnte udskrevet, inden det begyndte at tikke ind med valgarrangementer i bydelen. Her er et uddrag af dem:

Skal du stemme for første gang?

Onsdag 15. maj klokken 17 fyldes Nørrebrohallen op af lokale unge, der skal stemme første gang til et folketingsvalg. Arrangementet hedder ’Unge Stemmer mod Ulighed,’ og det traditionelle valgmøde bliver i denne omgang vendt på hovedet. De unge begynder nemlig med at fremføre politiske sager, de synes er vigtige. Derefter får folketingskandidaterne fra venstrefløjen såvel som højrefløjen taletid.

Bag Medborgerne, der står bag arrangementet sammen med Ungeråd KBH og Bispebjerg Ungeråd, er Mellemfolkeligt Samvirke, 3F København, Ressource Center Ydre Nørrebro. Efter at ungefællesskaberne og politikerne har talt, er der lagt op til åben dialog. Nadeen Aiche er vært til arrangementet.

Valgmøde i den såkaldte ‘ghetto’

Lundtoftegade bliver anset for at være en by i byen. Sidste år kom ’gaden’ nemlig på ghettolisten. Det er et område, der bliver talt om og ikke så meget med. I forbindelse med Folketingsvalget holder fire folketingskandidater Rune Lund fra Enhedslisten, Jan E. Jørgensen fra Venstre, Kashif Ahmad fra Alternativet og Klaus Riskær Pedersen fra Klaus Riskær Pedersen valgmøde i den såkaldte ghetto. Det sker torsdag 16. maj klokken 17.30.

Ordstyrer Michael Jeppesen tager politikkerne gennem emner som klima, socialpolitik, ghettolisten og beskæftigelse. Arrangementet foregår i Lundtoftegades beboerhus i Lundtoftegade 41B. Det er gratis at deltage, og aftenen begynder med folkekøkken.

Boglancering og politisk snak i Solidaritetshuset

Tirsdag 21. maj klokken 17-19 inviterer Solidaritetshuset, der er hjem- og tilholdssted for en række venstrefløjsorganisationer, til politisk snak om de seneste sager i finanssektoren, hvor du kan møde folketingskandidaterne Rune Lund og Pelle Dragsted (EL) og forfatterne Per Bregengaard og Søren Kolstrup i anledning af deres nye bog ‘Fra en farlig til en samfundsnyttig finanssektor’ – en politisk indføring i Enhedslistens rapport: ”En finanssektor, som tjener flertallet”.

Per Bregengaard. Arkivfoto: Dan Møller.

Her vil de diskutere, hvordan Danmark skaber en sikker og samfundsnyttig sektor ved at gennemføre skelsættende reformer, skriver arrangørerne. Solidaritetshuset holder til på adressen Griffenfeldsgade 41, og der vil være øl, vand og snacks til arrangementet.

 

 

 

Demokratidag i Garage Park NV

Midt i en valgkamp vil Garage Park NV vise, at demokrati er meget mere end valg, når de hylder demokratiet i sine mange former på fredag 17. maj klokken 12-20 på den tidligere ISS-grund. Det er også muskler, der kan trænes, fællesskab om byhaver, debat om demokratiet med EU- og folketingskandidater, aktivistisk kunst, kridtbyer designet af børn og sammenskudsgilde ved langborde.

Zakiael Vang og Johan Galster står bag demokratidagen. PR-foto.

Store Demokratidag inviterer til en række debatter, der går bagom både folketingsvalget og EU-valget – set ud fra et demokratisk perspektiv. Man kan møde blandt andre Rasmus Nordqvist (A), Katarine Ammitzbøll (K) og Lars Aslan Rasmussen (S) og flere forskere, der lancerer tankevækkende viden om valg og demokrati.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

SF-leder i rickshaw: Slut med dieselbiler i København i 2023

Vinder af månedens butik på Østerbro: »Hvis servicen ikke er god, kan kunderne jo lige så godt gå på nettet«