Samson Iyede fejrer scoring i Hvidovre. Foto: Flemming Slabiak.

Skæbnekamp på søndag: Vanvittig uge sender Fremad A. ind i oprykningsstriden

FODBOLD. Efter imponerende sejre over Lyngby og Hvidovre har Fremad Amager nu to matchbolde til at bringe sig i Superliga-oprykningskampe.

SUNDBY / HVIDOVRE: Efter onsdagens helt afsindige comeback i Sundby Idrætspark, hvor Fremad Amager vendte 0-3 til 4-3 foran et ekstatisk publikum på hele 1.680 tilskuere,, som måtte knibe sig helt unødigt i armen flere gange, gjaldt det søndag Hvidovre i jagten på oprykning til Superligaen.

Og det blev en fornem opfølgning på midtugens mirakel, da lynhurtige Samson Iyede var på pletten to gange for de blå-hvide. Hvidovres Kim Aabech reducerede til 1-2 direkte på frispark, men Fremad Amager holdt stand, og da Næstved smed point i Helsinøgr, overtog Fremad Amager den tredjeplads, som giver playoff-kampe om oprykning mod tredjesidst placerede hold i Superligaen.

På søndag kan de komme et stort skridt nærmere, når rækkens tophold Silkeborg vil jagte den direkte oprykningsplads i Sundby.

Sportsdirektør Timur Daguev mener dog, at Fremads stime på fire sejre i træk – og ni kampe som ubesejret – vil gøre det svært for jyderne:

»Det var et fantastisk resultat i Hvidovre, og vi er på rette vej. Kampen søndag på hjemmebane i Sundby Idrætspark bliver vital for os og for fansene. Vi har brug for de tre point, og kan selv afgøre det, men vi har brug for jeres støtte på lægterne.

Den forrige kamp mod Lyngby er en kamp, som jeg aldrig glemmer. Fansenes opbakning var helt fantastisk. Lad os samles i Sundby til sæsonens vigtigste hjemmekamp, og få en festlig dag med en spændende kamp mod Silkeborg IF. Så vil det vise sig,, om vi får en endnu vigtigere hjemmekamp.,« siger han til Amager Bladet.

Søndagens dobbelte målscorer Samson Iyede supplerer:

»Jeg tror, at kampen mod Lyngby var altafgørende i forhold til udfaldet af kampen mod Hvidovre. Det at vende en kamp fra 0-3 til 4-3 har gjort noget ved os mentalt. Det er historien om vores sammenhold i truppen i øjeblikket.

Jeg føler selv, at det har været meget stolpe-ud for mit vedkommende i sæsonen. Det har jeg dog fået vendt med tre mål i de seneste to kampe. Det overraskede mig, hvor mange Fremad-fans, der havde taget turen til Hvidovre. De to seneste kampe har virkelig vist,, hvor stort det er for dem og for os.

Kampen på søndag bliver en hård og intens duel, og vi er mere end klar til kamp. Jeg tror, at Sundby Idrætspark kommer til at eksplodere, og jeg håber virkelig på jeres support. Det er altafgørende for os,« appellerer han forud for endnu en fodboldfest.

Der er kickoff til skæbnekampen mod Silkeborg i Sundby Idrætspark på søndag 19. maj klokken 13.45.

Sæsonens – måske – sidste kamp står mod rækkens nuværende toer Viborg lørdag 25. maj.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

31

Gudstjeneste i det fri: Borgere i bøn for Stejlepladsens overlevelse

Svømmeklub overlever otte år uden vand