Laura Oppenhejm fra Etoile flankeret af Michael Egholm Olsen, Danske Bank Østerbro (tv) og Tonny Hansen, Østerbro Avis (th). Foto: Thomas Frederiksen

Vinder af månedens butik på Østerbro: »Hvis servicen ikke er god, kan kunderne jo lige så godt gå på nettet«

MÅNEDENS ØSTERBROBUTIK. Dametøjsbutikken Etoile er kåret til Månedens Østerbrobutik både på grund af tøjets kvalitet, men også fordi personale udviser rigtig høj service over for kunderne.

Hæder:Det var en glad Laura Oppenhejm, som Østerbro Avis mødte i dametøjsforretningen Etoile på Østerfælled Torv.

Sammen med Danske Bank har Østerbro Avis kåret Etoile til Månedens Østerbrobutik på baggrund af de indstillinger, vi har modtaget på Facebook.

Mange læsere beskriver, hvordan god kvalitet bliver kombineret med venlighed og rigtig god kundeservice hos Etoile.

LÆS OGSÅ: Vov vov, vi er blevet månedens butik

»Kundeservice er så godt som ikke-eksisterende i Danmark. Det er noget, som jeg gerne vil lave om på. Hvis man ikke har god service over for kunderne, kan folk jo lige så godt gå på nettet,« siger Laura Oppenhejm, som overtog Etoile i januar i fjor, men inden da havde arbejdet i forretningen i fem år.

Det ligger i generne

Etoile har eksisteret i 11 år, først 4 år i Viborggade, inden den tidligere ejer flyttede forretningen til Østerfælled Torv.

Laura Oppenhejm har oplevet, at den venlige tilgang til kunderne, har været vigtigt for butikken gennem alle årene.

»Det ligger i butikkens DNA, som jeg har ført videre. Det ligger inde under huden på personalet her, blandt andet butikschefen Monica,« fortæller hun og nævner, at Monica også har været i Etoile i en årrække.

Laura Oppenhejm har altid brændt for at blive selvstændig og have med mode at gøre.

»Det ligger i generne,« som hun siger.

Hun voksede op i en familie i Rungsted, hvor flere var selvstændige, og så var hendes mor meget interesseret i tøj, og selv kunne hun lide at klæde sig ud som barn.

En venindes mor havde tilmed egen tøjforretning, dermed var der masser af inspiration fra begyndelsen.

Hun er uddannet iværksætter – er bachelor i markering og økonomi.

»Og det ligger slet ikke til mig at sidde på et kontor bag en computer. Jeg elsker kontakten med kunderne,« siger hun.

Bor med kæreste og hund

Hun er i dag 28 år og flyttede til Østerbro som 22-årig, samtidig med at hun begyndte i Etoile.

Derfor er butikken en særlig rød tråd i hendes tilværelse her i bydelen. Det var dermed naturligt for hende at overtage den, da muligheden bød sig i efteråret 2017, da den tidligere ejer trak sig ud af den.

I den periode havde Laura forladt Etoile og arbejdede i en skotøjsforretning i Indre By.

Det var dog en vanskelig proces, hvor hendes far, som også er selvstændig, frarådede Laura Oppenhejm at købe Etolie.

Men hun knoklede på i to måneder, og på et tidspunkt var hun ved at tro, at det ikke kunne lykkedes, men i januar 2018 var hun ny ejer af dametøjsforretningen på Østerfælled Torv.

»Og min far er meget stolt i dag,« siger hun med et smil.

Laura Oppenhejm nævner, at hun har fået god opbakning hjemmefra, både i barndomshjemmet i Rungsted, men også fra hendes kæreste, som hun bor sammen med i Randersgade – ganske tæt på Østerfælled Torv.

I hjemmet bor også den fem-årige hund Leo, som kunderne i Etoile kender ganske godt. Den er nemlig stort set altid med Laura på arbejde, også da Østerbro Avis er på besøg.

Fritidspsykoterapeut

Og der er nærmest en familiær stemning i Etoile, som betyder stjerne på fransk, både blandt de ansatte og kunderne. Og der bliver talt om meget andet end tøj.

»Nogen gange er jeg lidt som en fritidspsykoterapeut. Folk kommer og fortæller mig om deres problemer, og jeg har tid til at lytte. Og de behøver ikke at købe noget,« understreger hun. Laura Oppenhejm nyder også at være en del af fællesskabet på Østerfælled Torv.

»Frisørerne kommer ind i mellem ind med kaffe. Og de sender kunder videre, som ønsker sig nyt tøj. Det sammenhold er noget, som betyder noget,« siger hun.

Skal også på nettet

En ting som Laura – trods det hun tilhører en generation, som nærmest er vokset op med internettet – ikke er meget for, er nethandel.

Men hun erkender, at hun ikke kommer uden om det. Derfor planlægger hun, at Etoile skal have en netbutik.

»Der er kunder på Fyn og i Jylland, som også gerne vil handle her,« fortæller hun.

Men håber og tror, at fysiske forretninger nok skal overleve.

»Folk vil stadig efterspørge at se tøj rigtig – og mærke det,« siger hun – og så skal servicen over for kunderne vel at mærke er i orden.

Fakta:

Alle kåringer er automatisk nomineret til kåringen af Årets Østerbrobutik. Du kan løbende anbefale butikker på Østerbro Avis’ Facebook-side: https://www.facebook.com/oesterbroavis

Skriv en kort anmeldelse om hvorfor netop din favoritbutik skal udvælges til Månedens Østerbrobutik. Kriterierne er; god service, smilende personale, bedste udsmykning og produkter af god kvalitet.

Et dommerpanel bestående af Østerbro Avis’ journalist Thomas Frederiksen, avisens annoncekonsulenter Lene Johnsen og Tonny Hansen og filialdirektør Michael Egholm Olsen, Danske Bank Østerbro, vil udvælge Månedens Østerbrobutik på baggrund af anbefalingerne.
Månedens Østerbrobutik i marts blev Superhelten. For april blev det Etoile.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Valgkampe: Masser af valgmøder i Nørrebro-kalenderen

0

Se billederne: ‘Malplaceret’ kongestatue er på plads foran Børsen