Gudstjeneste i det fri: Borgere i bøn for Stejlepladsens overlevelse

»Der er noget galt i Danmark
Dybbøl Mølle maler helt ad helvede til
Bare tegnedrengen er i orden
Ka’ man få det, som man vil
Blæse vær’ med andres mening
Selvom det er dem, der står for skud
Der er noget skævt i toppen
Noget der trænger til at skiftes ud«

Sådan lyder omkvædet til John Mogensens udødelige klassiker ‘Der er noget galt i Danmark’, som søndag kunne høres i Stejlepladsens grønne, hvor Sydhavn Sogn for en stund var flyttet ud med præster, kor, organist og kirkekaffe.

Fotograf Thomas Heie Nielsen var med ved det hyggeligt arrangement i det grønne, hvor håbet så sandelig var lysegrønt som de spirrende forårsblade. Håbet om, at den affredning, som Folketinget har vedtaget på Stejlepladsen, ikke vil føre til boligbyggeriet i området. Håbet om, at den smukke sydhavnsnatur vil forblive uberørt til glæde for rigtig mange sydhavnere.

Kirken rykker ud i det fri

Idéen om en gudstjeneste i Stejlepladsens grønne opstod hos foreningen Fiskerhavnens Venner, der tog kontakt til Sydhavn Sogn og spurgte, om de for en enkelt søndag ville forlade Frederiksholm Kirke og rykke gudstjenesten ud i det fri. Det sagde både menighedsrådet og præsterne ja til.

At idéen var god, vidnede de cirka 60 fremmødte børn, unge, ældre og hunde om, der lyttede med, da præsterne Heidi Røn Preem og Christian Rydahl fortalte om, hvorfor kirken og kristendommen hænger uløseligt sammen med det at bevare byens få unikke åndehuller.

Gudstjenesten i det grønne sluttede med kirkekaffe og kage i det fri, som var sponsoreret af de lokale handlede i Sydhavnen.

MÅ IKKE BRUGES: Sydhavnsfotograf Thomas Heie Nielsen var med, da Sydhavn Sogn flyttede søndagens gudstjeneste ud i Stejlepladsens grønne. Her blev John Mogensens klassiker ‘Der er noget galt i Danmark’ sunget. og her talte præsterne Heidi Røn Preem og Christian Rydahl om. hvorfor kirken og kristendommen hænger sammen med bevarelsen af byens unikke åndehuller. Foto: Thomas Heie Nielsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Automekanikeren er autodidakt: Brian storsælger vin ad libitum

Skæbnekamp på søndag: Vanvittig uge sender Fremad A. ind i oprykningsstriden