in , ,

Sur 😠 Haha 😆 Wow 🤩 Like 👍

Se billederne: ‘Malplaceret’ kongestatue er på plads foran Børsen

AFSLØRING. I mange år har der været diskussion om en statue af Christian IV foran Børsen. Nu står den der.

STATUE: »Den er malplaceret. Den kommer nærmest til at gøre grin med børsbygningen, som jo er en af Christian IV’s flotteste bygninger.«

Sådan sagde formand for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, i en kras kritik af planerne om en statue af Christian IV i City Avisen sidste år.

Men nu står Hans Pauli Olsens statue på sin plads foran Børsen. Afsløret af dronning Margrethe ved en lille sammenkomst fredag eftermiddag.

Statuen viser Christian IV stående på toppen af Rundetårn mned spiret fra Børsen og tårnet fra Rosenborg hængende ned langs siderne.

Lokaludvalget har tidligere påpeget, at der i forvejen står en statue af Christian IV ved Nyboder, og at man derfor ikke så grund til at opføre endnu en.

 

Dronning Margrethe afslører den færøske billedhugger Hans Pauli Olsens statue “Christian 4. som bygherre” foran Børsen i København fredag den 10. maj 2019. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019)

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Vinder af månedens butik på Østerbro: »Hvis servicen ikke er god, kan kunderne jo lige så godt gå på nettet«

Max udbytte ved de danske mesterskaber