Cykelstien på Henrik Steffens Vej. Foto: Heidi Engelund

Skolen på Grundtvigsvej: Forældre bekymrede over trafikale forhold

Skolevej. Åbningen af parkeringskælder på Henrik Steffens Vej er blevet udskudt, da de trafikale forhold ved Skolen på Grundtvigsvej ikke er i topform. Forældregruppen er bekymrede for elevernes sikkerhed.

Trafik: »Vi er ikke imod, at parkeringskælderen åbner, men vi er bekymret for trafiksikkerheden på Henrik Steffens Vej og Grundtvigsvej,« fortæller Lotte Kjærside, der sidder i følgegruppen på Skolen på Grundtvigsvej sammen med en håndfuld andre forældre.

Et stykke af Henrik Steffens Vej anvendes til skolegård, og det bekymrer forældrene, da børnene leger på selve vejen kun adskilt fra trafikken med markeringer på asfalten og pullerter.

Arealet er nødvendigt for, at børnene har mulighed for at komme ud og røre sig som alternativ til indendørs og mere stillesiddende aktiviteter.

Indvielsen udsat

Indvielsen af parkeringskælderen på Henrik Steffens Vej var sat i kalenderen til mandag 6. maj, men indvielsen blev udsat.

Parkeringskælderen ligger klos op ad skolen og skolegården på vejen, som også kaldes et fleksområde.

Lotte Kjærside siger:

»Vi ønsker sikre forhold for skolebørnene, det gælder blandt andet fleksområdet på Henrik Steffens Vej, som kun er adskilt fra vejen med pullerter. Og hvis et barn sparker en bold uden for området, så kører der biler. Med åbningen af parkeringskælderen vil der komme flere biler,« forklarer hun.

Følgegruppen har flere bekymringer over trafiksikkerheden ved skolen, da fleksområdet blandt andet ikke er tydeligt afgrænset i forhold til andre trafikanter.

Problematisk cykelsti

Fleksområdet, som er det sidste stykke ved Henrik Steffens Vej mod Grundtvigsvej, er lidt af en udfordring for cyklister, for cykelstien ikke er særlig tilgængelig.

Ud mod Grundtvigsvej står der en elboks næsten midt på cykelstien. Kører man ned ad Henrik Steffens Vej ender cykelstien i et skarpt sving og pludselig dukker et stort træ op. Selve cykelstien på Henrik Steffens Vej er smal, og der er etableret cykelstativer på cykelstien.

Lotte Kjærside fortæller:

»Når cyklisterne kommer kørende på Henrik Steffens Vej, så kan de ikke se, hvor de skal køre hen, så en del kommer til at køre tværs gennem fleksområdet, hvor børnene leger,« siger hun, og tilføjer, at senest er en motorcykel kørt gennem området.

Lotte Kjærside fortæller, at følgegruppen er i dialog med forvaltningen og politikere, men det går meget langsomt med at forbedre sikkerheden.

»Ved skoleområdet på Grundtvigsvej ved den hvide adgangstrappe er der også risiko for farlige situationer. Her mangler der en tydelig markering af, hvor der er vej, cykelsti og fortov« forklarer hun.

Der er dog også en række positive ting, som følgegruppen fremhæver.

»Vi er glade for, at der er kommet fodgængerfelter med lys på Grundtvigsvej, og et hegn, en bom og chikane på fortovet ved p-kælderen, så man ved, at her kommer der biler. Men der mangler stadig en række tiltag, før børnene er bedst muligt sikret mod ulykker,« siger Lotte Kjærside.

Hun og resten af følgegruppen har haft kontakt med politiet, der godt er klar over problemerne på Grundtvigsvej og Henrik Steffens Vej.

Sagen genoptages

Formand for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V) siger:

»Vi skal nok sørge for at forholdene bliver gjort bedre. Og de ting som politiet har gjort opmærksomme på, har vi taget action på. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få det gjort så godt som muligt, men jeg tør ikke sige noget om tidshorisonten,« siger Jan E. Jørgensen.

Sagen genoptages i By- og Miljøudvalget og Undervisningsudvalget mandag 20. maj. Først når der er truffet en beslutning i de to udvalg, vil der komme en dato for indvielsen af parkerings-kælderen på Henrik Steffens Vej.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hjemme i privaten: Spansk vellyd på Hoffmeyersvej

Klumme: »Ingen kan gøre alting, men alle kan gøre noget«