Coveret til det nye Pold-album. PR foto

Lokal bas-ekvilibrist varmer op for Princes Bass Ida

ØRESUNDSVEJ: St. Bededag er Amager Bio spækket med hårdtslående funkbas: Ida ’Bass Ida’ Nielsen slog igennem som Princes bassist, men har også en solid solokarriere kørende, og på scenen leverer hun et hårdtslående, høj-energi funkshow pakket med gode vibes og stramme grooves.

Opvarmningen står ingen ringere end den lokale superbassist Jon Pold for. Hans band Synergy bringer Jazz-Funk, Progressiv Rock, World og popmusik sammen til en energisk og intens liveoplevelse med stærke rytmer og den melodiske sangskrivning i centrum. Jon Pold har med sit projekt placeret bassen i front, men sangskrivningen på det nye album »On« er baseret på historier, som skulle fortælles – dernæst er de virtuose og instrumentale elementer blevet arrangeret og afstemt. Tekstuniverset kommer omkring temaer som krig, kærlighed, misogyni, politisk korruption og kampe for borgerrettigheder.

Albummet udkom i sidste måned, og bandet har derefter været på tour i Danmark og Tyskland. »On« har begejstret anmeldere i både ind- og udland, senest i USA’s største Prog-Rock magasin. Her er sangene benævnt som melodiske, moderne og retro med referencer til kunstnere som Peter Gabriel, Sting, Grace Jones og Level 42.

Ud over jobbet på hjemmebane i Amager Bio på fredag klokken 21.00, kan Jon Pold Synergy opleves ved Copenhagen Jazz Festival 5. juli. En omfattende tour i 2020 er ved at blive planlagt. Her er der koncerter i Tyskland, Holland, England og Danmark. /jape

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Verdensmål danner rammen om fodbold

Geografitalent fra Vibenshus Gymnasium skal til OL i Kina