Coveret til det nye Pold-album. PR foto

Lokal bas-ekvilibrist varmer op for Princes Bass Ida

ØRESUNDSVEJ: St. Bededag er Amager Bio spækket med hårdtslående funkbas: Ida ’Bass Ida’ Nielsen slog igennem som Princes bassist, men har også en solid solokarriere kørende, og på scenen leverer hun et hårdtslående, høj-energi funkshow pakket med gode vibes og stramme grooves.

Opvarmningen står ingen ringere end den lokale superbassist Jon Pold for. Hans band Synergy bringer Jazz-Funk, Progressiv Rock, World og popmusik sammen til en energisk og intens liveoplevelse med stærke rytmer og den melodiske sangskrivning i centrum. Jon Pold har med sit projekt placeret bassen i front, men sangskrivningen på det nye album »On« er baseret på historier, som skulle fortælles – dernæst er de virtuose og instrumentale elementer blevet arrangeret og afstemt. Tekstuniverset kommer omkring temaer som krig, kærlighed, misogyni, politisk korruption og kampe for borgerrettigheder.

Albummet udkom i sidste måned, og bandet har derefter været på tour i Danmark og Tyskland. »On« har begejstret anmeldere i både ind- og udland, senest i USA’s største Prog-Rock magasin. Her er sangene benævnt som melodiske, moderne og retro med referencer til kunstnere som Peter Gabriel, Sting, Grace Jones og Level 42.

Ud over jobbet på hjemmebane i Amager Bio på fredag klokken 21.00, kan Jon Pold Synergy opleves ved Copenhagen Jazz Festival 5. juli. En omfattende tour i 2020 er ved at blive planlagt. Her er der koncerter i Tyskland, Holland, England og Danmark. /jape

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Verdensmål danner rammen om fodbold

Geografitalent fra Vibenshus Gymnasium skal til OL i Kina