De nuværende børnehaveklasseelever har besøg af de elever, der efter sommerferien skal begynde i Livets Skole. Foto: Anja Berth

Stemning på skoleskemaet

De nye børnehaveklassebørn besøgte torsdag deres kommende skole, Livets Skole, hvor der er ti-mad og ‘stemning’ på skemaet.

Mingus er ligeglad. Uanset om det regner, sner eller solen skinner, er han ude i hvert frikvarter. Året rundt. Han er otte år og går i børnehaveklasse på Livets Skole på Skjulhøj Allé og demonstrerer med høj fart, hvor hurtigt kan løbe ud i fælleskøkkenet.

I dag, torsdag, har klassen besøg af de kommende børnehaveklasseelever, der sammen med deres forældre hører om livet på Livets Skole, der ligger en lille gul villa på Skjulhøj Allé.

Her er der højst 18 børn i klasserne, og der er fag som livsforståelse og stemning på skemaet.

Det hele menneske

Det er en af grundene til, at en mor, der ønsker at være anonym, men hvis navn er redaktionen bekendt, har valgt netop Livets Skole til deres søn.

»Vi har valgt skolen, fordi den er lille og der er en god stemning. Vi kan godt lide, at de tænker på det hele menneske, og at der er fag som livsforståelse, så man forstår verden og sig selv,« siger moren inden hun sammen med sin søn og de andre kommende børnehaveklassebørn skal på lille morgenløbetur. En af de daglige rutiner på skolen, hvor alle løber eller jogger en kilometer inden der er klokken 10-mad.

Skolen har eksisteret i 18 år, og forældrene spiller en stor rolle – de skal nemlig selv være med til at male og arrangere lejrskole. Men mange forældre vælger også skolen, fordi der er et nært miljø og små klasser, fortæller leder af SFO, Marie Louise Busck.

»Mange folkeskoler er rigtigt store og for mange børn kan det være voldsomt med 1000 elever. Her er der små klasser, og vi har fag på skemaet, som man ikke har andre steder,« siger hun med henvisning til fagene stemning og livsforståelse, hvor børnene lærer om verden, men også om at forstå sig selv.

Behov i børnehøjde

For eksempel har børnehaveklassen lige lært om Maslows behovspyramide med basale fysiske behov som mad og vand, og de sociale og følelsesmæssige behov som venner og kærlighed.

Lige nu er der klasser op til 8. klasse, og til næste år skal den årgang til eksamen.

»Og der følger vi den ’normale’ eksamen, og det er ikke noget med, at de får ’flot’ eller ’rigtig flot’ eller ’ikke så flot’ – de får karakterer, som de skal,« siger Marie Louise Busck.

Tilbage i 0. klasse forklarer klasselæreren Mia Dybdal, hvad eleverne lærer i løbet af et år.

Og de nuværende 0. klasser fortæller ivrigt at de har været på Rosenborg Slot og ’Planutarium’.

Til næste år er det Daniel, Eigil, Storm, Selma, Asger og Wilmas tur til at møde den store verden i den lille skole.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nødråb: Kongens Have drukner i fest, skrald og ræs

Regeringen åbner pengepungen: Nu skal Bispeengbuen rives ned