Grimm: Grum, grusom og glimrende

Selvom det er lysere udenfor, er der vel stadig mulighed for at krybe sammen i sofaen under et tæppe og læse gyselige eventyr i skæret fra en lommelygte.

Netop det lægger Grimm op til. Ti af Grimms eventyr, gendigtet af Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker og mesterligt illustreret af John Kenn Mortensen, er bundet ind i den lækreste bog med tykke sider og rød stofryg, så bogen bliver en all-round sanselig oplevelse.

Det er både kendte og mindre kendte eventyr, der tages under gyselig behandling i Grimm. Her møder vi Hans og Grethe men også Fitcher og hans fugle. De har alle sammen fået en ny forklædning i form af et nyere sprog og mere detaljerigdom. Sproget er lækkert, gennemført og gennemtænkt. Flere af eventyrene har desuden fået en lidt anden slutning eller et twist, der overrasker.

Teksterne spænder vidt i forhold til spænding: Der er det lette gys og så den tunge, bloddryppende slags. Især Fitchers Fugl og Røverbrudgommen er jeg vild med, men jeg er også til det mere hardcore. Derfor vil jeg anbefale, at du – hvis du forestiller dig, at du skal læse den højt for dit barn eller et, du låner – lige læser teksterne igennem og sorterer. Det er måske ikke alle, der egner sig til godnatlæsning for et barn, der er bange for mørket. Hvis det bare er for din egen fornøjelses skyld, så husk at tænde et lys i gangen, inden du lægger dig til at sove. Når du har læst Grimm, kan skyggerne nemt komme til live.

God fornøjelse.

 

Grimm, Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker, Forlaget People’s Press, 219 sider

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frederiksberg Dage er OK

Nyt lægehus åbner i år på Hospitalsgrunden