Røde Kors Oplevelsen fik besøg fra Lindehøjsskolen i Herlev, der blandt andet prøvede virtual reality. Foto: Peter Sørensen

Prøv det selv i oplevelsescenter: Flygtningekrisen skal smages, ses og mærkes

Blegdamsvej: Det kan være svært at sætte sig ind i, hvordan folk med andre virkeligheder har det. Til hverdag fortrænger vi, at der findes hårde skæbner som ensomme ældre, flere hjemløse, blodige krige og meget, meget andet. Derfor inddrager Røde Kors i højere grad den danske befolkning i de mere barske tilværelser ved at stimulere sanserne. Med kunst, smag og andre oplevelser vil Røde Kors flytte engagement og holdninger.

Spil og tag stilling

Røde Kors Oplevelsen, som konceptet kaldes, byder blandt andet på vendespil, hvor man skal finde forvundne flygtninge. Her skal man tage stilling til, hvad man skal gøre med de hjemløse i sit eget område. Der er også rig mulighed for at flyve direkte til Sydsudan med hjælp fra virtual reality, hvor det føles som at opleve Røde Kors’ arbejde 1:1.

Iscenesatte budskaber

Med Røde Kors Oplevelsen formår organisationen at gøre de tunge budskaber nemmere at forstå. Besøgendes sanseapparat skal aktiveres, når de dumper ned i et fængsel eller hos en udsat familie.

Røde Kors Oplevelsen har åbent hver dag fra 10 til 12 og igen fra 13 til 15. Besøg kan bookes på rodekors.dk/oplevelsen. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kronprinsen trommer Skole OL i gang

Forårsmarked og lækre smagsprøver