Hepa Ure på Gammel Kongevej 125 med urmagermester Erik Farup er blevet stemplet som eliteurmager. Foto: Martin Sørensen

Eliteurmageren på Gammel Kongevej

HÆDER. Erik Farup fra Hepa Ure er som den første på Frederiksberg blevet udnævnt som eliteurmager.

URMAGER: »Vi er meget glade for, at branchen har fået et kvalitetsstempel, der hylder de faguddannede. Det betyder meget for vores lille butik, hvor vi har repareret ure i næsten 40 år. Vi har en stolthed og kærlighed til urmagerfaget, og det vil vi gerne vise vores kunder,« siger Erik Farup, der er urmagermester og indehaver af Hepa Ure på Gammel Kongevej 125.

Og den lille hyggelige butik er noget ganske særligt, da den er den første urmager på Frederikbserg, der er blevet kvalitetsstemplet af urmagerbranchens specialister. Så nu kan butikken kalde sig for ’Eliteurmager’.

Faglighed i top

Kvalitetsstemplet røber, at fagligheden er i top hos Hepa Ure, når du kommer på besøg for at købe ur eller få repareret dit ur.

Det er en ny betegnelse, et kvalitetsstempel, som urmagere kan opnå, hvis de ønsker at udmærke deres specialisering inden for urmagerfaget.

Det nye eliteurmager-stempel er resultatet af en længerevarende dialog mellem Urmagernes Arbejdsgiverforening og databasen Watch-Matters.com, der ønsker at autorisere uddannede urmagere og værne om branchens specialister.

Bjarne Vejsnæs, der er formand for Urmagernes Arbejdsgiverforening siger:

»Vi ser et behov for at sætte fokus på kvalitet og faglighed i urmagerbranchen. Det er vigtigt, at vi synliggør over for kunderne, at man får en helt anden service og rådgivning hos en eliteurmager, end når man for eksempel handler ure på nettet,«.

Uddannet fagpersonale

Men sådan et kvalitetsstemplet kommer dog ikke af sig selv. Der er nogle betingelser, som skal opfyldes for at kunne kalde sig certificeret eliteurmager.

Forretningen skal have mindst én faguddannet urmager ansat, der minimum har tre års erfaring. Og så skal forretningen give mindst to års garanti på et komplet serviceeftersyn.

Ifølge Bjarne Vejsnæs kommer den nye eliteurmager-autorisation til at spille en stor rolle i urmagerbranchens udvikling. Ud over at hylde fagligheden skal den være med til at forny opmærksomheden omkring branchen og dens spillere.

»Autorisationen er en måde at markedsføre de fysiske butikker på og dermed styrke deres position på markedet, fordi stemplet signalerer troværdighed. Derfor er det nye kvalitetsstempel også en opfordring til, at borgerne skal benytte sig af rigtige urmagere, der kender deres håndværk,« siger han.

Og spørger man urmagermester Erik Farup, så er han meget glad for den nye hæderstitel.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Mor skal forkæles på Seerupgaard

Politiet efterlyser vidner til drab i Helgolandsgade og flugtbils færden