En dampblæsning. Foto: HOFOR

Daglig støj og damp fra Amagerværket fra 10. maj

KRAFTVÆRKSVEJ: Forsyningsselskabet HOFOR varsler nu i en pressemeddelelse daglig støj og damp på Amagerværket, som vil kunne høres og ses på lang afstand.

Her i maj skal kedlen i den nye, biomassefyrede blok 4 (BIO4) nemlig gøres klar til prøvedrift, og derfor skal den blæses igennem med højtryksdamp for at fjerne partikler og snavs i kedelrørene.

Da dampen lukkes ud i det fri, vil det på trods af lyddæmpning medføre en brusende støj og en kraftig dampfane. Det kommer til at foregå to gange dagligt i perioder på 10-30 minutter.

Den første dampblæsning begynder fredag 10. maj ved middagstid. Dampblæsningen foregår herefter to gange dagligt i de efterfølgende to-tre uger, indtil kedelrørene er helt fri for partikler. Der vil være dage med kun en enkelt dampblæsning.

Dampblæsninger vil ske hverdage og lørdage klokken klokken 8.00-18.00 samt søn- og helligdage 10.00-18.00.

Støjniveauet er cirka 110 dB i 25 meters afstand fra dampudslippet. Støjen vil være lavere ved naboerne til værket, men stadig mærkbar. HOFOR beklager på forhånd eventuelle gener.

Dampudslippet sker på den vestlige side af den nye blok, og den maksimale støj forekommer i de første cirka 10 minutter.

Eventuelle forskydninger i tidsplanen og en ny startdato vil kunne findes her

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hærværk på valgplakater

Mors dag: Gratis yoga for kvinder