A27¿s U14-talenter i aktion. Foto: A27.

Wow 🤩 Like 👍

Ungdomslicens til Sydamagers talenter

SYDAMAGER: DBU offentliggjorde i sidste uge de 40 klubber over hele landet, som har fået licens i det nye licenssystem for ungdomsudvikling. Og A27, talentoverbygningen mellem AB Tårnby, Dragør Boldklub og Kastrup Boldklub, er lykkedes med at få licens. A27 har fået én stjerne i det nye system, hvor man kan få op til fem stjerner. Der er dog ingen klubber, som har fået mere end 4,5 stjerner, hvilket kun FC København og FC Nordsjælland har fået.

Alle 40 klubber, der har opfyldt kravene til at få licens, har fået en score og er rangeret i forhold til hinanden. A27 ligger her nummer 37 og er de eneste på Amager med licens. Licensen kommer efter en lang proces, hvor A27 har indsendt en masse dokumentation for struktur og talentudvikling og blandt andet været gennem et fem timers auditørbesøg fra DBU.

Licensen betyder, at A27 er sikre på at få indplaceret sine hold fra U13 og opefter i de bedste rækker øst for Storebælt, og det glæder sportslig ansvarlig Michael Haase:

»Vi er rigtig stolte af, at DBU anerkender det store arbejde, som vi med A27 har gjort for talentudviklingen på det sydlige Amager. Vi har rykket os meget, siden vi begyndte som et træningssamarbejde en enkelt gang om ugen mellem AB Tårnby, Dragør og Kastrup for to et halvt år siden.

Det er vigtigt, at vores ungdomshold nu er sikret plads i eliterækkerne, og målet er, at vi skal bygge endnu mere på de kommende år, siger Michael Haase.

De nye licenser gælder i første omgang kun ét år. Derefter evaluerer DBU klubberne igen.

To hold med i toppen

Den gode nyhed om licensen er prikken over i’et oven på en god start på forårssæsonen, hvor de tre A27-turneringshold i eliterækkerne alle har klaret sig fint. U17-holdet topper Øst 2-rækken med 16 point for de første seks kampe, hvilket er endnu mere imponerende i betragtning af, at der næsten kun er førsteårs U17-spillere med på A27-holdet.

U15-holdet i Øst 1-rækken har også fået en fornuftig start og ligger nummer fem med ni point for seks kampe.

U14-holdet i Øst 1-rækken har fået en flot start og ligger nummer to i rækken med 12 point for de første fem kampe. Samtidig er to af drengene blevet udtaget til DBU’s næste træningssamling for de største U14-talenter i Københavns-området. Det er angriberen Kevin Westen, oprindeligt fra Kastrup Boldklub, og den centrale midtbanespiller Sejad Ismaili, der har fået sin fodboldopdragelse i Dragør.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Voldsom brand i rækkehuse: Beboere evakueret

Forårskoncert i Holmens Kirkegård