Illustration: Københavns Kommune

Nyt skoledistrikt i Ørestad sendt i høring

SKOLEDISTRIKTER. Forslag om et nyt skoledistrikt til en ny skole på Hannemanns Allé i Ørestad er sendt i høring. Fordi det er uforudsigeligt, hvilke dele af Ørestad der udbygges hvornår, forudses flere fremtidige justeringer i distrikterne.

ØRESTAD: Børnetallet vokser i Ørestad, efterhånden som bydelen skyder op, og i februar 2018 godkendte Københavns Borgerrepræsentation, at der på Hannemanns Allé skal opføres en ny, selvstændig firesporet skole.

Ørestad Skole er fyldt op og Kalvebod Fælled Skole forventes at indskrive fem 0. klasser til skoleåret 2019/2020, selvom skolen er bygget til tre spor.

Selv om skolen på Hannemanns Allé først forventes opført 2020-2023, tilknyttes elever allerede ved indskrivningen til skoleåret 2020/2021. De går så på enten Ørestad Skole eller Kalvebod Fælled Skole, indtil den nye skole er opført. For at starte indskrivningen til den nye skole på Hannemanns Allé til skolestart 2020 kræves det, at skolen får tildelt et skoledistrikt.

Stregerne er derfor allerede nu tegnet til det nye skoledistrikt, og forslaget er sendt i høring indtil 5. juni.

Skoledistriktet dækker den sydlige og østlige del af Ørestad City/Syd. Kalvebod Fælled Skoles distrikt udgøres af den sydvestlige del af Ørestad Syd, og Ørestad Skoles distrikt vil dække den nordlige del af Ørestad City (se illustration).

Elever, der allerede er indskrevet på en skole, og børn der er omfattet af søskendegaranti, berøres ikke af distriktsændringerne.

Behov for to skolespor mere

Forvaltningen forventer, at de tre skoler kan dække kapacitetsbehovet i Ørestad frem til cirka 2028. Den seneste behovsprognose viser, at der frem mod 2050 bliver behov for yderligere to skolespor i Ørestad.

Fordi det vanskeligt kan forudses, hvilke dele af Ørestad, der først står færdigudbygget, forventer forvaltningen, at der bliver behov for at justere skoledistrikterne, så områder i Ørestad flyttes fra et distrikt til et andet.

Skolebestyrelserne på Kalvebod Fælled Skole og Ørestad Skole ønskede i stedet et fælles skoledistrikt for alle tre skoler, men det forhindrer en paragraf i folkeskoleloven om, at der til hver skole hører ét skoledistrikt.

Andre kommuner har lavet fælles skoledistrikter via frikommuneforsøg, der midlertidigt fraviger reglerne. Københavns Kommune kan også ansøge om et frikommuneforsøg, men det vil først kunne træde i kraft til skoleindskrivningen 2021/2022.

Se høring og en nøjere beskrivelse af forslaget til det nye skoledistrikt på www.blivhoert.kk.dk.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tag på kræmmermarked i en god sags tjeneste

Nedtælling til gadefest: Her er Distortions musikscener