Dyrene i Hakkebakkeskoven spiller nu i Glassalen i Tivoli efter ni år på Teater V. Foto: Daniel Buchwald.

Dyrene i Hakkebakkeskoven flytter ind i Tivoli

Mikkel Ræv, Klatremus og Bagermester Harepus spiller nu i Tivoli efter ni år på Teater V i Valby. Dyrene i Hakkebakkeskoven har premiere 10. maj i Glassalen.

Den klassiske børnebogsfortælling Dyrene i Hakkebakkeskoven bliver for første gang sat op i Tivoli med premiere i Glassalen 10. maj klokken 17. Familieklassikeren med de kendte karakterer Klatremus, Morten Skovmus, Mikkel Ræv, Bagermester Harepus og sangene ’Når en peberkagebager’, ’Den som spiser gulerødder’ og ’Hip Hurra for Bamsefar’ har underholdt børn og voksne i over 50 år.

Forestillingen produceres i samarbejde med Teater-V, hvor forestillingen har spillet i ni år.

Magisk skov med dyr

Forestillingen Dyrene i Hakkebakkeskoven tager udgangspunkt i den norske forfatter Thorbjørn Egners unikke fortælling af samme navn.

Fortællingen udspiller sig i Hakkebakkeskoven, en magisk skov fyldt med dyr. I skoven bor den musikalske Klatremus, der elsker at synge og spille – den empatiske Morten Skovmus, der gerne vil have at alle er gode venner i skoven. Den snu Mikkel Ræv forsøger at spolere idyllen, da han elsker at spise de små dyr i skoven. Men Mikkel Ræv bliver udfordret undervejs, da Morten Skovmus, Bamsefar, Bagermester Harehop, Klatremus og alle de andre dyr sætter sig for at lykkes med at være venner, hvis de bare hjælper hinanden.

Først i Valby

Forestillingen havde premiere første gang på Teater V i Valby, hvor Pelle Koppel er teaterleder og også idemand bag opsætningen:

»Det har lige fra ideen opstod været min intention at skabe en forestilling, som skulle være en hyldest til Thorbjørn Egners skønne og dejligt naive univers. Altså; ikke et forsøg på at gøre op med den klassiske fortælling, men derimod et ydmygt forsøg på at bakke loyalt op om fortællingen på en finurlig, knivskarp, nutidig, kunstnerisk og tegneserieagtig måde. Jeg ser frem til, at Hakkebakkeskoven efter ni succesfulde år hos os nu endelig rykker ind i Glassalen i Tivoli, hvor forestillingen for alvor vil møde et bredt publikum,« siger Pelle Koppel i en pressemeddelelse.

Hovedkaraktererne i forestillingen, Klatremus Lillemand, Morten Skovmus, Bamsefar, Bagermester Harepus og Mikkel Ræv er alle dyr, som repræsenterer forskellige mennesketyper, og Hakkebakkeskoven kan tolkes som en menneskeverden i miniatureformat. Hakkebakkeskovens love, som bryder med naturens, formidler moralen i historien: at alle skal være venner, og ingen skal spise hinanden. I Hakkebakkeskoven findes ligesom hos os, en længsel efter fred og tryghed og respekt for hinanden. Forestillingen rummer masser af fantasi, leg, sange, tolerance, retfærdighed og ikke mindst sympati og medmenneskelighed.

Dyrene i Hakkebakkeskoven kan opleves i Glassalen i Tivoli fra 10. maj 2019.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Festlig indvielse af Langelands Plads

Foråret synges ind på Holmens Kirkegård onsdag