DFDS' kommende hovedkvarter. Illustration: By & Havn

DFDS skal bygge ved siden af deres egen færgeterminal

Rederi. Pensiondanmark opfører nyt domicil til DFDS, som dermed får hovedkvarter ved sin af rederiets egen havn til færgeruten mellem København og Oslo. Det sker på Marmorvej.

Marmormolen: I vinter meldte rederiet DFDS  ud, at de så sig om efter et nyt og større hovedsæde i havnen, og i fredags kom det frem, at Pensionsdanmark nu har købt grunden ‘Erhvervsbåndet’ af By & Havn og skal opføre et nyt domicil til DFDS, som dermed bliver nabo til rederiets egen færgeterminal til ruten mellem København og Oslo.

DFDS nye domicilejendom bliver på cirka 12.500 kvadratmeter, der ifølge en pressemeddelelse bliver bæredygtighedscertificeret efter DGNB-standarden i kategorien Guld. Bygningen ventes klar til indflytning ved udgangen af 2021.

»Vi ser frem til at investere i opførelsen af endnu en attraktiv ejendom, der vil skabe gode rammer for DFDS udvikling mange år frem. Med en lejer i denne kaliber med meget høje krav til miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima og energibesparelser har vi sikret vores medlemmer gode, stabile afkast i en årrække,« siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i Pensiondanmark i pressemeddelelsen.

DFDS er vokset

I forvejen er Pensiondanmark investor i FN-Byen, der ligger lige ved siden af – på Marmormolen.

»DFDS er vokset meget, og har behov for at kunne samle hovedkontorsmedarbejderne på én adresse. Samtidig ser vi frem til at kunne flytte ind i et helt nyt hovedkontor, der giver de bedst mulige rammer for en god og inspirerende arbejdsdag og med sine mange faciliteter gør det let at kombinere arbejdsdagen med sport og bevægelse. De særdeles attraktive fysiske rammer vil også være en stor fordel ved rekruttering af nye medarbejdere,« siger direktør i DFDS Torben Carlsen, DFDS.

Glæde i By & Havn

I By & Havn, som er afhængig af at få solgt byggefelter for at finansiere metroen, er man glad for, at Pensiondanmark vil bygge for DFDS.

»Vi er glade for at Pensiondanmark vil opføre DFDS´ nye domicilejendom på Marmormolen i Nordhavn. Det viser, at bæredygtighedscertificeringen er kommet for at blive, når pensionskasser er med til at investere penge på lang sigt i gode og klimavenlige byggerier,” siger Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn.

På et andet areal på Marmormolen – ud til Kalkbrænderihavnsgade – skulle revisionsfirmaet Pwc (Pricewatercoopes) havde opført nyt hovedkvarter, men i december fik de kolde fødder og trak sig fra projektet. Denne byggegrund står stadig ledig til et nyt projekt.

OPDATERET VERSION: I en tidligere udgave skrev Østerbro Avis, at det var på grunden, hvor Pwc skulle have bygget, at DFDS’s hovedkvarter skulle opføres. Dette var ikke korrekt. Østerbro Avis beklager og har derfor skrevet denne opdaterede version.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kontaktcenter Vesterbro overlever

Tag på kræmmermarked i en god sags tjeneste