Pr-foto

Det store indsamlingskup: Kendt forbryderbande skal genopstå

STATUE-BANDE: Det lyder som titlen på en ny film om Erik Ballings udødelige småforbrydere i Olsen-banden, der blev skabt hos Nordisk Film i Valby. Men faktisk er ‘det store indsamlingkup’ rent faktisk en indsamling, som den nystiftede forening ‘Olsen-banden Statuen’ står bag. De ønsker nemlig at samle penge ind til at få rejst tre bronzestatuer af Olsen-bandens tre medlemmer Egon, Benny og Kjeld, der skal gengives i original størrelse og stå på Tingstedet i Valby.

Bag foreningen står de danske og tyske fanklubber af Olsen-banden, der får opbakning til deres statue af Nordisk Film.

Selv om alle pengene endnu ikke er samlet ind, har de indledende manøvrer allerede været undervejs i et stykke tid. Der har nemlig været tæt dialog mellem Københavns Kommune, Nordisk Film, de to fanklubber samt flere skuespillere, der alle bakker op om dette storstilede projekt.

Ligesom der også allerede er udvalgt den skulptør, som skal lave de tre statuer. Han hedder Thor Larsen og har lavet flere kendte skulpturer, der er udstillet i både Danmark og i udlandet.

Thor Larsen har allerede nu lavet en mindre model af den kommende skulptur, som kan opleves på søndag 12. maj klokken 12.00, hvor Nordisk Film sammen med de danske og tyske fanklubber inviterer til et afsløringsshow. Køb billetter her

Fra Dirch Passer til Olsen-banden

Formanden for foreningen er Henrik Hansen, som nogle måske kender fra et lignende projekt med at få skabt en Dirch Passer-statue, der blev indviet i 2018 ved revymuseet på Frederiksberg.

Foreningens bestyrelse vil nu arbejde hen imod at få finansieret projektet, der samlet beløber sig til cirka 1,7 millioner kroner. Penge skal søges hos fonde, men der bliver også samlet ind blandt alle dedikerede Olsen Banden fans.

Alle bidrag mødes med stor tak, og der kan doneres via Mobilepay på nr 613690 eller via netbank på Reg. nr. 9570 Konto nr. 12751885. Overførsler fra udlandet kan betales via foreningen Transferwise konto med følgende informationer: IBAN: DE23 7001 1110 6055 6281 71 / BIC: DEKTDE7GXXX

Olsen Banden Statuen forventes at blive indviet i 2020 eller 2021.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Løbefest for psykisk sårbare

Sundby taler sammen i SuperBrugsen