FC Københavns kamprekordholder William Kvist bliver badet i champagne efter sit ottende danske mesterskab. Han stopper efter denne sæson. Foto: Gonzales Photo/Dejan Obretkovic/Ritzau Scanpix

Så blev der atter guldfest i Parken

Fodbold: Det blev akkurat, som FC København helst ville have det, da det 13. mesterskab i holdets historie skulle i hus.

Det er altid dejligt at vinde et mesterskab, men det er endnu mere pragfuldt, når det sker, hvis modstanderen Brøndby set fra FCKs side.

Da FC København, som er en overbygning af de to traditionsrige københavnerklubber KB og B.1903 – vandt sit første mesterskab i 1993, skete det med en 3-2 sejr på udebane over Brøndby.

Og siden hen er det flere gange sket, at mesterskabet er kommet endegyldigt i hus via en kamp mod rivalerne, og andre gange har der været tale en afgørende kamp mellem FCK og Brøndby, inden mesterskabet definitivt skulle sættes på plads kampen efter.

Akkurat som for 26 år siden kom mesterskabet i hus via en 3-2 sejr over Brøndby, denne gang var det dog på hjemmebane i Parken.

Der var tale om en intens, dramatisk og underholdende kamp med flere tvivlsomme dommerkendelser foran 34.134 tilskuere i en fyldt nationalarena.

Allerede efter 12 minutter stod den 2-1 til FC København, efter Brøndby havde bragt sig foran.

FC Københavns mål blev scoret af Robert Skov, Dame N’Doye og Rasmus Falk.

Brøndbys scoringer stod Simon Tibbling og et selvmål af Dennis Vavro. Sidstnævnte havde også en uheldig rolle ved Brøndbys første mål. Ellers har den slovakiske forsvarsspiller spillet en stærk sæson. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Folketingsvalg 5. juni: Se hvor du kan møde dine lokale kandidater

Lån en brugt konfirmationskjole: Vesterbro-kirke laver byttebørs