Rema 1000 i Valby har stor succes med at afsætte overskudsmad på Søndre Fasanvej. Nu er butikken nomineret til Københavns Erhvervspris. Foto: Benedicte Lorenzen

Bådudlejning, virtual reality og overskudsmad: Her er de nominerede til Københavns erhvervspris

En spilcafé og en bådtur i havnen. En virksomhed, der bekæmper madspild og en virksomhed, der hjælper ensomme ældre. Årets nominerede til Københavns Erhvervspris kommer fra mange forskellige brancher og repræsenterer et bredt udsnit af Københavns erhvervsliv.

Som vinder af Københavns Erhvervspris hyldes fire københavnske virksomheder, der udmærker sig ved at være innovative, tænke grønt, tage socialt ansvar og bidrage til byens udvikling.

»Det er et stærkt felt af københavnske virksomheder, som viser, at vækst, innovation og bæredygtighed sagtens kan følges ad. København skal også i fremtiden være en attraktiv by at leve i – derfor har vi brug for virksomheder, der går foran, og både tænker bæredygtigt og socialt, og kan skabe arbejdspladser,« siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Vinderne kåres 15. maj

Blandt de nominerede er så forskellige virksomheder som bådudlejningen Go Boat, spilcaféen Bastard Café, virtual reality-stedet Khora i Kødbyen og Rema 1000 i Valby, der har gjort en aktiv indsats for at bekæmpe madspild.

De nominerede virksomheder inviteres til Københavns Erhvervsdialogmøde på Københavns Rådhus den 15. maj 2019, hvor vinderne kåres. Vinderne får ud over prisen tilbudt en plads i Københavns Erhvervsråd for en et-årig periode, hvor virksomhederne har mulighed for at gå i tæt dialog med både borgmestre og de øvrige medlemmer i rådet og dermed påvirke udviklingen af Københavns erhvervspolitik.

Her er de nominerede virksomheder i de fire kategorier:

KBH SOM ATTRAKTIV STORBY

 • Baglokalet
 • Bastard Café
 • Brøchner Hotels
 • GoBoat

INNOVATION

 • Duos
 • Elderlearn
 • Fischer Lighting
 • KHORA
 • NextStep by Bindslev

IVÆRKSÆTTERI

 • Bilagscan
 • Bytes & Brains
 • RFRSH Entertainment
 • Soundboks
 • Too Good to Go

MILJØANSVAR, CSR OG SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER

 • Bike & Bloom
 • Carl Ras
 • Copenhagen Food Collective, CoFoCo
 • GoMore
 • Rema 1000 Valby
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Sundby taler sammen i SuperBrugsen

B.93 tabte trods et hav af chancer