I den gamle bygning på Valdemarsgade finder mange udsatte borgere et helle fra en hektisk hverdag. Pressefoto

Kontaktcenter Vesterbro overlever

DE UDSATTE. Efter en tur på sparekataloget kan Kontaktcenter Vesterbro og stedets brugere ånde lettet op. En lukning er afværget, men der er ikke fuldstændig lukket for mindre besparelser i løbet af foråret.

OVERLEVER: For nylig behandlede socialudvalget et forslag om besparelser, hvor blandt andet Kontaktcentret Vesterbro stod til at miste deres tilskud. Og med et årligt driftstilskud på 3,9 millioner kroner, ville det betyde en lukning. At politikerne valgte en anden vej vækker naturligvis glæde i kontaktcentret.

»I virkeligheden er det jo en relativ billig ydelse, når man tænker på, at det holder folk i eget hjem og undgår at de flytter ind på verdens længste bænk. Det tror jeg også gik op for Socialudvalget og Socialborgmesteren, og de skal have ros for ændre indstillingen,« siger Kåre Bach Kristiansen, der sidder i bestyrelsen for Kontaktcentret Vesterbro.

Han fortæller, at det for mange er den sidste bastion og eneste samlingspunkt i hverdagen.

»Vores konkrete frygt var, at brugerne ikke havde et sted at være. Kontaktcenteret er det sidste værested på Vesterbro af den her art. Hvis det blev lukket har de kun et sted tilbage. Hundehuset, eller verdens længste bænk, som brugerne kalder hjørnet af Enghave Plads.«

Hårdt presset område

Socialborgmester Mia Nyegaard besøgte fredag Kontaktcenter Vesterbro for at høre om indsatserne for gruppen af stofbrugere, psykisk sårbare og ensomme ældre.

Borgmesteren roste deres arbejde på Vesterbro og meldte klart ud, at hun arbejder for en større pose penge til netop de socialt udsatte.

»Det er ikke en hemmelighed, at socialområdet i København er presset på økonomien. Vi skal hvert år foretage hårde prioriteringer og skære ned på hjælpen til dem, der har allermest brug for den. Som det ser ud nu fortsættes støtten til Kontaktcenteret, så de kan fortsætte deres vigtige arbejde. De endelige prioriteringer om budgettet besluttes på Socialudvalgets møde d. 22. maj. Derefter bliver opgaven at sikre flere midler til socialområdet i efterårets budgetforhandlinger. Det vil jeg kæmpe for, og det håber jeg, de andre partier vil bakke op om,« siger hun

Brugerne tog det roligt

Kontaktcenteret hører under KFUK’s Sociale Arbejde og gruppen af brugere er varieret. Fælles for dem er, at de ikke har andre steder at være.

»Lige præcis den her gruppe af mennesker, de har ikke andre steder at gå hen. Mange har ingen familie og mange har diagnose eller er syge. Her kan de få et varmt måltid mad og ikke mindst tryghed,« siger Kåre Bach Kristiansen.

Han fortælller, at man både i bestyrelsen og blandt de ansatte har været bevidste om den risiko, der pludselig var for at de skulle lukke.

»Brugerne har overraskende nok forholdt sig utrolig roligt til det. Jeg tror, at det i virkeligheden er den største ros til vores ansatte, at brugerne har haft tillid til, at vi kunne håndtere det. Simpelthen fordi de stoler på de ansatte,« siger han

Den 22. maj skal politikerne igen tage stilling til et revideret sparekatalog og der kan dermed ende med at være mindre justeringer. En decideret lukning er dog afværget.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Nu åbner Sydhavnens nye genbrugscenter

DFDS skal bygge ved siden af deres egen færgeterminal