Pr-foto: Kim Matthai Leland

Like 👍

Diskuter etiske dilemmaer over en Gin & Tonic i Grundtvigskirken

NATKIRKE: Grundtvigs Kirke lancerer en ny form for natkirke, når kirken slår dørene op for G&T-natkirke, hvor etiske dilemmaer med afsæt i de ti bud diskuteres af ti forskellige gæster over en Gin og Tonic.

I kirkens verdens står GT for Det Gamle Testamente, men ifølge sognepræst i Grundtvigs Kirke Vibeke Bidstrup, står den også for en klassisk drink, som er god at få en snak over. Vibeke Bidstrup er initiativtager og vært i den nye natkirke. Tanken er, at gæsterne skal blive klogere på de etiske dilemmaer, vi moderne mennesker står i.

»Jeg synes, at det er spændende at kombinere stemningen fra natkirken med det grundtvigske, nemlig folkeoplysningen, hvor vi bliver klogere på ting,« fortæller Vibeke Bidstrup.

»Jeg fornemmer, at etikken fylder meget i samfundet, og at der er et savn efter at få talt om, hvad der er rigtigt og forkert.

Vibeke Bidstrup forsikrer, at det ikke bliver gammeltestamentlig snak men nutidige dilemmaer, som bliver diskuteret i natkirken.

På torsdag 9. maj kl. 20 får natkirken besøg af Martin Herbst, tidligere medlem af Moonbevægelsen og nu præst i folkekirken, til en samtale om tro og fanatisme, når natkirken tager det første bud op: ’Du må ikke have andre guder end mig’.

Kommende gæster er bl.a. Peter Aalbæk, Sisse Find Nielsen og Lisbeth Zornig Andersen. Alle gæster og dilemmaer kan ses på grundtvigskirke.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Romantisk fløjten i Frihavnskirken

Nu åbner Sydhavnens nye genbrugscenter