André Horsten har spillet guitar lige så længe, han kan huske og har skrevet sine egne tekster, siden han var 13 år. Foto: Martin Sørensen

André mistede sin mor – men nåede at skrive en sang til hende

ORD PÅ SORGEN. Da André Horstens mor, syg af kræft, måtte forlade sit og sønnens hjem på Vesterbrogade, satte André sig ned og skrev sangen ¿Not Coming Back Again¿. Han nåede at udgive den, inden moren døde for godt to uger siden. Nu håber André, at sangen kan indspille penge til Kræftens Bekæmpelse.

SORGBEARBEJDNING: I slutningen af 2017 bliver André Horstens mor diagnosticeret med en hjernetumor, der ifølge lægerne havde siddet der i 12 år.

Lægerne forsøger med to operationer at fjerne, hvad de kan. Operationerne bliver fulgt op af kemoterapi – både i form af strålebehandling, medicin og sprøjtebehandling.

Andrés mor klarer sig igennem rædslerne og har det efter omstændighederne godt. Men i begyndelsen af 2019 begynder det at gå ned ad bakke. Og det går stærkt.

Hukommelsen og hverdagsevnerne bliver kraftigt forværret, og hun er nødt til at forlade André og hjemmet på Vesterbrogade for at få professionel hjælp. Først på et rehabiliteringshjem og siden på et plejehjem.

Donerer halvdelen

21-årige André Horsten flyttede med sin mor til Vesterbrogade, da han var ni år gammel. Han har spillet guitar lige så længe, han kan huske og har skrevet sine egne – primært engelske – tekster, siden han var 13 år.

»Da jeg indså, at min mors tilstand ikke ville blive bedre, begyndte jeg at skrive sangen ’Not Coming Back Again’. Jeg besluttede kort efter at indspille sangen og udgive den på diverse musiktjenester, så jeg på den måde kunne sætte fokus på kræft. 50 procent af sangens indtjening donerer jeg til Kræftens Bekæmpelse,« fortæller André Horsten, da Vesterbro Bladet fredag 12. april første gang taler med ham.

Dagen efter sover Andrés mor stille ind.

Alligevel er André fast besluttet på at fortsætte med at udbrede kendskabet til sin sang og dermed sin mors sygdom.

»Det går til et godt formål, og det hjælper mig at tale om min mors sygdom og død. Lidt på samme måde som det også hjælper mig at skrive sange. Sangskrivningen er bare en anden måde at udtrykke mig på. Den hjælper mig med at sætte ord på mine følelser. Det er en form for terapi, når jeg skriver sange,« fortæller den seje, unge mand to dage efter at have mistet sin mor.

’Not Coming Back Again’ findes på stort alle tænkelige musiktjenester: iTunes, Google Play Music og Amazon. Spotify, Youtube, SoundCloud, Napster og Tidal.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Fællessang på Kastellet

Politisk ja til bedre normeringer