Mange af børnene fra Strandparksskolen har brug for hjælp det meste af tiden. Dog mener kunstnerne bag ¿Rør mig¿, at børnene kan meget af det samme som andre børn. Deres sanseapparat er bare anderledes. Foto: Karens Minde

‘Rør mig’ illustrerer, at ingen børn er forkerte

Udstilling. En gruppe kunstnere har siden vinteren skabt et kunstprojekt med børnene fra Strandparksskolen

Af NMB

Karens Minde: Mandag 6. maj klokken 13 bliver udstillingen ’Rør mig’ ferniseret i Pavillonen på Karens Minde. ’Rør mig’ er resultatet af et fire måneders projektsamarbejde mellem Børnekulturstedet Karens Minde og 93 børn med funktionsnedsættelse fra Strandparkskolen i Sydhavnen. Centralt for udstillingen er spørgsmål som: »Hvordan kan man i det hele taget udtrykke alt det, man har på hjerte, hvis ikke man har et sprog eller ikke kan bevæge sin krop?«Udstillingen er både før børn og voksne.

Ingen børn er forkerte

»Ingen børn eller følelser er forkerte her. Det har været ekstrem lærerigt og inspirerende. Men der ligger også en dyb alvor i de børns liv og i deres vilkår. Det er den dobbelthed, vi har forsøgt at udtrykke i udstillingen,« siger Maria Noer, der er billedkunstner på Børnekulturstedet Karens Minde. Børnene fra Strandparksskolen har både fysiske og kognitive funktionsnedsættelser, hvilket giver store udfordringer. Kunstnerne bag projektet opdagede dog, at man kan udtrykke sig på mange alternative måder.

Kunsten konkluderer, at..

Kunstnerne bag ’Rør mig’ er Maria Noer, billedkunstner, Christian Liljedahl, multikunstner, Sarah Maria Fritsche, scenograf og billedkunstner og Esther Ransdal Haugegaard, danser og koreograf. De er blevet klogere på børnene fra Strandparksskolen ved blandt andet at holde kunstworkshops. Konklusionen er klar: » De kan i vid udstrækning de samme ting som alle andre børn – deres sanseapparat er bare helt anderledes sammensat, hvilket stiller nogle andre krav til rammerne for arbejdet,« skriver de i en pressemeddelelse.

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning, Nordea-fonden og Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Derfor er udstillingen også gratis. Den kan opleves fra 4. til 8. maj.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hollywood-stjerne: Svend-Ole Thorsen besøger Ørestad Bibliotek

Fortællinger fra da bedstemor var barn