I Idrætsparken: »Julius Andersens Vej er ofte et stort trafikalt kaos«

GØR NOGET. Bekymringen over den uregulerede trafik ved Valby Idrætspark er stor blandt klubberne og foreningerne, hvis brugere dagligt udsættes for farlige situationer på Julius Andersens Vej. De kalder nu på kommunal handling.

TRAFIKKAOS: Bekymringerne trækker dybe furer i panden på de mange forskellige interessenter, der holder til Valby Idrætspark. Dagligt er de nemlig vidne til farlige situationer, som opstår på Julius Andersens Vej, hvor flere års byggerier har skabt et ureguleret trafikalt kaos.

Det fortæller Jan Barslev, der er leder af Hafnia-Hallen:

»Der har været en tendens til, at når man bygger i Valby Idrætspark, så laver man ikke tingene helt færdige. I forbindelse med at Hafnia-Hallen eksempelvis blev bygget færdig, regulerede man ikke, hvordan parkeringen skulle være, så det er stadig ureguleret den dag i dag. Folk sætter bilen, hvor der er plads, og det gik egentlig fint, da her stadig var plads nok. I januar begyndte de dog at grave ud til idrætskollegiet her på Julius Andersens Vej, hvilket betød, at der forsvandt 400 uorganiserede parkeringspladser, og det sætter ekstremt pres på resten af området,« forklarer han og uddyber:

»Det betyder, at hvis man kommer herud i weekender og om aftenen på hverdage, så bliver man mødt af et stort kaos på Julius Andersens Vej, hvor bløde trafikanter og biler snor sig ud og ind mellem hinanden. Og her skal man huske, at mange af de bløde trafikanter jo er børn og unge.«

Udover de manglende parkeringspladser fortæller Jan Barslev også om udfordringerne med mangelfuld skiltning og stortset ingen belysning i aftentimerne.

Bekymringen vokser

Faktisk tog idrætsparkens interessenter allerede fat i politikerne i november sidste år, hvor en dødsulykke på Ellebjergvej vakte bekymring:

»Nu skete ulykken ikke på Valby Idrætsparks område, men man kunne ikke lade være med at tænke, hvornår så alvorlig en ulykke vil ske herinde. Vi skrev derfor til forskellige forvaltninger med vores bekymring i slutningen af sidste år og fik at vide, at der ville blive kigget på det. Vores oplevelse er dog desværre, at der ikke er blevet kigget på det siden, for der er ikke blevet ændret noget,« siger Jan Barslev.

Hafnia-Hallens leder er godt klar over, at forvaltningerne døjer med et anlægsloft, der gør, at man ikke bare kan smide ti millioner efter en ny vej med fortove og cykelstier. Den trafikale situation er dog nu så kritisk, at interessenterne efterspørger noget midlertidig trafikregulering, der viser, hvor man må parkere:

»Vi tænker lidt, at der er tre faser i det her. Fase 1 er lige nu at få reguleret den trafikale infrastruktur herude. Fase 2 er at få etableret de parkeringsområder, der er tiltænkt at skulle være herude, når byggeriet er færdigt. Den tredje fase er så, at al trafikken bliver ledt bagom Hafnia-Hallen i stedet for ned ad Julius Andersens Vej, som det er planlagt i lokalplanen for området,« siger han.

Ulykken indtræffer

Nogle vil nok påpege, at der stadig er en stor parkeringsplads for enden af Julius Andersens Vej, den løser bare ikke problemet, fortæller Jan Barslev:

»Hvis man havdet sat et stopskilt for enden af Julius Andersens Vej, så man ikke længere måtte køre herned, så havde vi ikke de problemer, vi har i dag, for så holdt alle deroppe. Men når man må kører helt herned, er det præcis, hvad mange forældre vælger at gøre, når de skal sætte deres børn af, for det er simpelthen for farligt for dem at gå de 500 meter herned,« siger han.

Og farligheden viste da også sit grimme ansigt for et par uger siden, hvor en 12-årig dreng måtte en tur på hospitalet med en hjernerystelse, som han fik, da han væltede på sin cykel i forsøget på at undgå en bakkende bil.

»Heldigvis gik det ikke værre end det, men ulykken fik os til at sige, at nu må der altså gøres noget. Vores udfordring er, at vi oplever, vi bliver kastet rundt mellem forskellige forvaltninger i Københavns Kommune, som hele tiden sender problemstillingen videre,« siger Jan Barslev og fortsætter:

»Derfor holdt vi fra Hafnia-Hallen og alle de andre interessenter herude et møde, hvor vi blev enige om at sende et åbent brev til forvaltningerne og udvalgene. Her opfordrer vi til, at de for alt i verden begynder at samarbejde om at finde en løsning i stedet for bare at vente på, at de andre gør noget.«

Løsningen er på vej

På avisen lagde vi ud med at tage fat i Kultur- og Fritidsforvaltningen, men her lød svaret, at det er Københavns Ejendomme, der er ansvarlige for byggeriet og dermed dem, der skal svare på spørgsmål om en trafikal løsning på Julius Andersens Vej.

Og hos Københavns Ejendomme er der faktisk positive nyheder at hente. I en mail til avisen oplyser de nemlig, at man arbejder på en løsning af de trafikale udfordringer:

»Der skal naturligvis være styr på sikkerheden, imens der bygges ved idrætsparken. Lige nu bygger KAB kollegieboliger i området og har i den forbindelse både skiltet og afspærret, så cyklister og gående kan komme sikkert forbi byggepladsen. På baggrund af dialog med blandt andet Boldklubben Fremad Valby er vi ved at lægge sidste hånd på en plan for, hvordan trafiksikkerheden kan styrkes yderligere, så vi kan skabe større tryghed i området. Planen forventes klar i løbet af maj,« oplyser Københavns Ejendomme i mailen.

Planen, der blandt andet indeholder bedre belysning og bedre optegning af vejen, ventes at blive ført ud i livet umiddelbart efter, den er færdig.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Tag vovsen med på Amager Fælled 25. maj og støt et god formål

Lokalproduceret frugt og grønt til nørrebroerne