Per Brændgaard har i flere år haft krammeklub i sin lejlighed på Østerbro. Men han har valgt at lukke den efter voldtægtssagen, hvor han først blev dømt og siden frikendt. Arkivfoto: Klaus Sletting

Krammeterapeut frifundet

Østerbroer og krammeterapeut Per Brændgaard blev af en enig domsmandsret i Københavns Byret idømt 14 måneders ubetinget fængsel for voldtægt mod en 29-årig kvinde. Nu har Østre Landsret frifundet ham.

Der gik et par dage, før han for alvor fattede det: At han var blevet frifundet for voldtægt.

Per Brændgaard, 47 år, blev 29. januar idømt 14 måneders ubetinget fængsel for voldtægt mod en 29-årig kvinde. Voldtægten skulle være fundet sted i Brændgaards lejlighed i Willemoesgade.

Han ankede straks dommen til frifindelse, og 16. april 2019 faldt den nye dom i sagen: Landsretten frikendte ham pure, og heller ikke forbuddet mod at drive krammevirksomhed blev stadfæstet.

»Jeg er helt fri nu. Lige da dommeren afsagde dommen, var det meget surrealistisk. Jeg kunne godt med mit rationelle sind forstå, hvad der skete. Men jeg havde svært helt at fatte det,« sagde Per Brændgaard, der spontant krammede sin forvarer, Mette Stage, ligeefter dommeren havde afsagt dommen.

»Da jeg blev dømt i byretten, gik jeg i chok. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg ville blive dømt for voldtægt. Jeg var begyndt at forberede mig på det værste, nemlig at skulle i fængsel. Så da jeg blev frifundet, gik der nogle dage, før jeg rigtigt fattede det,« siger Per Brændgaard til Østerbro Avis.

På sin blog har han skrevet et indlæg om, at kvinder, der vil have sex med ham, skal skrive en sms til ordlyden JA TAK TIL SEX og sende til hans nummer.

»Jeg er stødt på historier om mænd, der er blevet frifundet for voldtægt, efter at være blevet dømt, fordi en sms-korrespondence modbeviser en angivelig voldtægt,« siger Per Brændgaard til Østerbro Avis.

Lige nu forsøger han at fortsætte sit liv og komme tilbage til tiden før, han blev meldt for voldtægt.

»Det har været hæsligt forløb, og jeg vil nu bruge min energi på at rådgive omkring kost og holistisk sundhed. Men jeg har droppet krammeklubben,« siger Per Brændgaard.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

To i én: Nyt center kombinerer yoga og fødselsforberedelse

Nyt kultursted i Nordhavn har set dagens lys