Sådan kommer Statens Naturhistoriske Museum til at se ud. Illustration: Lundberg/Tranberg Arkitekter

Nu begynder byggeriet: Nyt museum bliver bygget under jorden

BYGGERI: Byggeriet af det nye naturhistoriske museum i Botanisk Have kan nu gå i gang. I dag, torsdag, uge indgik Vejdirektoratet, der er bygherre på byggeriet, en såkaldt  igangsætningsaftale med entreprenør Per Aarsleff A/S på museet, som skal bygges til Københavns Universitet.

Det nye Statens Naturhistoriske Museum vil bestå af en ombygning af eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset og nye underjordiske museumsrum. Museet bliver cirka 30.000 kvadratmeter, heraf vil cirka 15.000 kvadratmeter være i eksisterende bygninger. Størstedelen af de nye kvadratmeter bliver bygget under jorden.

Museum i topklasse

Det nye museum skal samle Københavns Universitets Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til ’et museum i international topklasse’.

»Københavns Universitet har drømt om et nyt museum i mange år, og vi krydser fingre for en sikker gennemførsel af byggeriet uden forsinkelser,« siger rektor Henrik C. Wegener fra Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Museet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds.

Byggeriet går i gang fredag, og bygningerne til det nye Statens Naturhistoriske Museum forventes at være klar ved årsskiftet 2022/2023.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frederiksberg får nye udleveringssteder

Ny præst: I et kirkerum kan der forekomme en aflastning af egoet