Det traditionelle fakkeloptog gennem Istedgade på Vesterbro i København til markering af Danmarks befrielse. 4. maj 2016. Arkivfoto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix

Fire fejringer af befrielsen: Alsang og fakkeloptog

4. maj om aftenen i 1945 blev det annonceret, at Danmark atter var frit efter fem års tysk besættelse under Anden Verdenskrig. Befrielsesdagen bliver hvert år fejret med lys i vinduerne og flere arrangementer. I år er ingen undtagelse: Her er fem befrielsesarrangementer på lørdag.

FAKKELOPTOG RUNDT OM SØERNE

Klokken 20 er der alsang og fakkeloptog rundt om Søerne. Københavns kulturborgmester Franciska Rosenkilde og Frederiksbergs kulturrådmand Nikolaj Bøgh holder taler, og tenoren Mads Elung synger for ved arrangementet, der finder sted bag Planetariet. Det er folkene bag Søerne Synger med sloganet ‘Søerne er fredet og det skal respekteres’, som står bag arrangementet.

MODERNE ALSANG I VARTOV

Tag højskolesangbogen i hånden og mød op i Vartovs hyggelige gårdhave, hvor der igen i år er moderne alsang på befrielsesaftenen. De to kor Paradox under ledelse af Julie Smed og Cæciliekoret under ledelse af Martha Basten synger for. Der er gratis adgang til arrangementet, hvor der er mulighed for at købe kage og kaffe.

SÅ SYNG DA, DANMARK

I Holmens Kirke bliver befrielsen markeret lørdag eftermiddag kl. 16 med fællessang, tale og koroptræden. Blandt andet vil der blive uropført en befrielseskantate skrevet af Jakob Lorentzen til tekster af Iben Krogsdal. Medvirkende er DR JuniorKOret, MidtVest Pigekor, Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Børnekor og Skt. Annæ Pigekor.

FRIHEDSBUDSKABET

Hvert år arrangeres der på Vesterbro i København det traditionsrige fakkeltog gennem Istedgade til minde om befrielsesaftenen den 4. maj 1945 og den fortsatte kamp mod nazisme, racisme og fremmedhad. Aftenen begynder kl. 19 på Halmtorvet, og kl. 20.36 afspilles frihedsbudskabet foran Stjerne Radio i Istedgade, hvor faklerne også tændes.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dagplejedag på Nyelandsvej, og du er velkommen

Foto og snak fokuserer på kvindekroppen