Enkelte borgere hjælper også til med rengøringen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Roskilde-fonden rydder op efter 1. maj i Fælledparken

Dagen derpå. 1-maj-arrangørerne samarbejder med Roskilde Festival både om arrangementet selve dagen samt ikke mindst rengøringen dagen derpå. Der var flere nyskabelser i Fælledparken i år.

1. maj: Det er Fonden Roskilde Festival, som på vegne af 1. maj- arrangørerne rydder op i Fælledparken i dag – dagen derpå.

»Når de har gjort rent, bliver det godkendt af Københavns Kommune. Og vi betaler for eventuelle skader,« siger Mikkel Andersen, konsulent i LO Hovedstaden, som er medarrangør af 1. maj i Fælledparken. Og det er arrangørerne og ikke kommunen, som betaler for at få ryddet Fælleden.

»Der bliver også gjort rent på områder, der ikke er dækket af os,« understreger han. Folk har det jo med at strejfe omkring i parken.

Fonden Roskilde Festival står også for meget af det praktiske på selve dagen på vegne af arrangørerne.

»Der er ingen grund til, at vi selv opfinder den dybe tallerken. De har god erfaring,« siger Mikkel Andersen.

Der var flere nyskabelser til 1.Maj i Fælledparken i 2019.

Selv arrangementet var rykket tættere på den del af parken, der ligger tættere på Rigshospitalet. Der blev skabt en mere intim stemning for hovedscenen og mange af boderne mellem træer.

Derudover blev den gamle talerstol af sten, hvor blandt andet statsminister Thorvald Stauning talte i 1920’ erne og 1930’erne, inddraget igen.

Her var unge mennesker på skift oppe at holde tale.

Det var en af flere fornyelser. Der blev solgt mere vegetarmad i år, mere økologi, og så var der for første gang kildesortering, når man skulle smide noget ud.

»Det skal folk lige vænne sig til,« konstaterer Mikkel Andersen.

Der er blevet holdt 1. Maj i Fælleden siden 1890.

Fælledparken »skal afleveres tilbage« til Københavns Kommune 3. maj.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Piletræet får lov at blive

Fem forrygende forårsfornøjelser