Liberal Alliances Ungdom og Venstre Ungdom holder en moddemonstration mod Antifascistisk Aktions(AFA) 1. maj demo, onsdag den 1 maj 2019. Moddemonstrationen starter på Israels Plads og bevæger sig sammen med det antifascistiske optog mod Fælledparken. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Demonstration: Politiet trækker knipler mod demonstranter

NØRREBRO: Mere end 100 mennesker fra Antifacistisk Aktion mødte onsdag op ved Torvehallerne, hvor Liberal Alliances Ungdom og Venstres Ungdom afholder en demonstration.

Her kulminerede konfrontationer mellem Antifacistisk Aktion og politiet i fysiske sammenstød.

LÆS OGSÅ: 1. maj: Liberale unge vil demonstrere mod den yderste venstrefløj og følge dem fra Israels Plads til Fælledparken

Betjentene forsøgte at få kontrol med demonstrationen og måtte trække kniplerne og pågribe enkelte demonstranter, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge BT er Antifacistisk Aktion sidenhen blevet eskorteret videre mod Nørrebro af politiet og væk fra Israels Plads. På Dronnings Louises Bro holder mindst 13 af politiets store, blå mandskabsvogne nu og spærrer.

Advarer om maskeringsforbud

Flere hundrede mennesker, hvor størstedelen er mørkklædte demonstranter fra Antifacistisk Aktion, er blevet stoppet fra at bevæge sig videre og står med musik og i røg fra fyrværkeri omkring sig og afventer. Den forreste del af demonstrationen består mest af sortklædte personer, mens den bagerste del er fulgt af familier med børn og ladcykler.

Ved Dronning Louises Bro på Nørrebro har politiet valgt at storme midt ind i demonstrationen for at dele den i to. Her er der samtidig blevet kastet romerlys ind blandt politistyrkerne.
Flere politibetjente trækker i læ for eventuelt kasteskyts bag de parkerede mandskabsvogne. Her tager mange af dem hjelme på, skriver Ekstra Bladet.
Over højtalere advarer Antifacistisk Aktion deres demonstranter mod civile betjente, mens politiet afspiller beskeder om, at der er maskeringsforbud i Danmark, skriver Ekstra Bladet.
“Dette er politiet, vi gør opmærksomme på, at der er maskeringsforbud i Danmark. Aflæg derfor straks alle former for maskering. Alle, der bærer maskering, risikerer at blive anholdt,” lyder en stemme igen og igen fra en højttaler på en politivogn.
Dronning Louises Bro og Søtorvet er nu igen åbnet for trafik. På den del af Nørrebrogade, der ligger tættest ved Søerne, er der lige nu trafikale udfordringer, og politiet er massivt til stede.
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kør med: Cykelglæde og motion

Mozarts Plads: Hvad foregår der bag det grønne metrohegn?