Bogen om mordet på Stine Geisler kryber ind under huden

Natten til den 4. juni 1990 bliver en ung kvinde dræbt i indre by i København. Dagen efter finder en kok, der arbejder på Teglkroen, liget i kroens kælder. Den døde kvinde viser sig at være Anne Stine Geisler, en 18-årig studine, der bor i kvarteret. Hun er blevet bagbundet, tæsket og kvalt.

Politiet med vicekriminalkommissær Ove Dahl i spidsen står overfor en svær sag – Stine har haft mange venner og bekendte, drabets omstændigheder og den dagbog, Stine har skrevet, peger i mange forskellige retninger.

I bogen giver forfatter Søren Baastrup et overblik over en meget kompliceret sag, der den dag i dag fortsat er uopklaret. Til trods for at politiet undersøger og afhører over 3500 personer og modtager utallige tips fra offentligheden. Drabet markerer enden på en æra i Pisserenden. En journalist kalder det Pisserendens syndefald.

Blandt de mistænkte er både den morddømte Peter Kronholm, der for nuværende er idømt forvaring på ubestemt tid, samt Amagermanden, Marcel Lychau Hansen, der i 2011 blev idømt fængsel på livstid for et rovmord, et sexdrab og seks voldtægter. Men altså ikke for mordet på Stine Geisler i 1990.

Bogen er velskrevet med et let flydende sprog og lader til at være godt researchet. Den giver et fint indblik i, hvor kompliceret sagen har været. Der var nemlig flere kvindemord i og omkring København i den periode.

Bogen er en klassisk pageturner, den har forholdsvis korte kapitler og krydrer scener fra politiets efterforskning med scener fra før drabet. Scener, der omhandler Stine og hendes færden i tiden op til den 4. juni. Jeg læste den på en aften – og så skulle jeg ellers have støttepædagog på, da jeg skulle på toilettet om natten. Den kryber ind under huden på en, den bog.

Forfatteren beskriver de mange kvindemord, men lader det være op til læseren, om der er en egentlig sammenhæng mellem mordene. Han giver også flere bud på, hvem der kunne være gerningsmanden i Stines sag, men konklusionen udebliver. Det er et smart twist, der gør, at bogen lever videre længe efter man har læst sidste side. Og som gør skyggerne lidt mørkere, når man bevæger sig rundt inde i København efter mørkets frembrud. For sidder gerningsmanden bag tremmer, eller er han stadig på fri fod?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Opera i privaten: Nattens Dronning og Donna Anna

Hold dig for ørerne: Test af sirener klokken 12.00