Pow åbner for første gang på fredag, hvor der bliver delt 100 gratis pizzaer ud, og en dj vil sørge for festlig stemning. Her ses kok og pizzabager Calvin Onana og ejer Alexander Chebil. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Pow giver dig et slag i smagsløgene

VEGANSK. Et 100 procent vegansk pizzaria åbner fredag på Kapelvej 5. Pizzaerne er lavet uden nogen som helst animalske produkter – til gengæld er der ikke sparet på smagen. På fredag deler de 100 gratis pizzaer ud.

PIZZAPARTY: »Jeg troede, at jeg skulle stå med en masse kød i hånden og lave fransk mad, for jeg er udlært i det klassiske, franske køkken. Bagning var det, jeg var svagest til.«

Calvin Onana griner og kaster med et smæld de to boller pizzadej ned i bordet.

Han havde på ingen måde troet, at han skulle stå her omgivet af gule fliser På Kapelvej på Nørrebro og være pizzabager på Danmarks første 100 procent veganske pizzeria. Faktisk er han slet ikke veganer. Men da Alexander Chebil, som i forvejen ejer Café Griffens i Griffenfeldsgade, og hans kone Fatema Mustafa fik ideen til at åbne stedet, kunne den nyudlærte kok alligevel ikke sige nej.

Parret fik ideen til stedet efter en tur til New York – eller rettere: Fatema fik overbevist sin mand om, at det var en god ide at satse på et vegansk pizzasted efter et besøg på pizzeriaet Screamers på Manhattan.

»Så kunne jeg godt se, at det var noget, man kunne tjene penge på på Nørrebro,« siger Alexander Chebil.

Børnene holder sig til

I tre uger har Calvin Onana bagt og bagt og bagt, og der er blevet smagt og smagt og smagt for at finde den veganske pizzabund og det veganske pizzafyld, der sidder lige i skabet.

»Så der er ingen af os – inklusiv Calvins roommate og vores børn – der har lyst til at spise mere pizza foreløbig,« siger Alexander Chebil og griner.

Heldigvis har det ikke været et problem at få det resterende fra testpizzaerne afsat. Børnene i området har bemærket duftene fra pizzaovnen og har glædeligt været aftagere af pizzaerne, fortæller kokken.

Dejen, som Calvin Onana arbejder på nu er da også beregnet til endnu en omgang testpizzaer, for selvom menukortet er udarbejdet, og åbningen lurer lige rundt om hjørnet, er der altid plads til forbedringer, mener Onana, som efterhånden har en hel sværm af sommerfugle til at flakse rundt i maven ved tanken om, at nørrebroerne snart skal smage på Nørrebros nyeste pizzatilføjelse.

»Det er første gang, jeg ikke arbejder under en køkkenchef, og jeg har det fulde ansvar, så jeg sover ikke så godt om natten,« indrømmer kokken og pizzabageren.

For vovehalse og de andre

Det er sin sag at lave en pizza 100 procent uden animalske produkter. Han har skullet prøve sig frem for at finde den helt rigtige sammensætning af mel, olie, gær og vand for at få den lækreste pizzabund. For slet ikke at nævne fyldet.

»Normalt ville man bare gå til en deli og købe den bedste, italienske skinke og bedste ost. Men her har jeg været nødt til at tænke kreativt. Jeg er også i gang med at prøve at lave min egen veaganske parmesan,« fortæller Calvin Onana.

På menukortet bliver der ti pizzaer at vælge i mellem. Fem klassiske, som minder om den pizza, man kender fra den ikke veganske verden og så fem pizzaer, som er tiltænkt vovehalsene og dem, der er mere vant til veganske alternativer.

»De ligner ikke de pizzaer, man kender, og farvekombinationerne er helt anderledes. Der vil både være pizzaer med lilla og orange farvetoner,« afslører Fatema Mustafa.

En god mundfuld for alle

Fælles for alle pizzaerne er dog, at de er fulde af smag, og at de skulle tiltale alle, uanset om man er veganer eller ej.

»Det sjoveste ved at teste pizzaerne har været at se ikke-veganerne blive overraskede over de mange smagsindtryk. Og vi vil gerne vise, at vegansk mad sagtens kan være af høj kvalitet og med masser af smag,« siger Alexander Chebil.

Pow slår for første gang dørene op på fredag 3. maj fra klokken 17-19, hvor der vil blive delt 100 gratis pizzaer ud.

Fra på søndag åbner Pow for alvor, hvor der vil være åbent fra 11-22 ligesom alle andre dage i ugen.

Følg med på Facebook-siden ’Pow – The Vegan Pizzeria’ og på hjemmesiden www.powpizza.dk.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Dommer og vært i Maddysten, Timm Vladimir: Foråret begynder, når jeg kan få min båd i vandet

1. maj typer: Kan du genkende dig selv eller en af dine venner?