Henrik Palsmar er formand for miljøgruppen under Valby Lokaludvalg, der afholder klimafestival på Toftegårds Plads. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen

Tid til klimafestival: Skal du være med?

GRØNNE TONER. Den sydlige del af Toftegårds Plads vil være spækket med miljøvenlige tiltag for både børn og voksne, når Valby Lokaludvalgs Miljøgruppe sætter fokus på klimakrisen med Valbys første klimafestival, der varer fra 5.-11. maj.

KLIMAFESTIVAL: Maj banker på døren, og det betyder, at Valby Lokaludvalg ganske snart er klar til at byde velkommen til den bydelens første store klimafestival, der finder sted på Toftegårds Plads fra 5.-11. maj.

I februar talte avisen med Henrik Palsmar, der er formand for lokaludvalgets miljøgruppe, som har arrangeret klimafestivalen. Han siger:

»Da FNs chokerende klimarapport blev offentliggjort sidste efterår, var vi i Miljøgruppen ikke i tvivl om, at klimaet skulle være vores hovedarbejdsopgave. Et af de store klimaproblemer, der skal løses, er at gøre transport CO2-neutral. Valby er plaget af utrolig meget gennemkørende trafik, som ud over CO2-udledning skaber partikelforurening, trængsel, støj og stress. Derfor har vi valgt at lave en festival med fokus på bæredygtige transportformer,« forklarer han og fortsætter:

»Vi vil vise alternativer til den private benzinbil. Derfor kan man prøve forskellige slags transport- og elcykler, høre om delebilordninger og kollektiv trafik og få en prøvetur i en elbil. Og så kan man derudover høre om klimavenlig mad, tøj og meget andet.

Børnene, som skal leve med nutidens klimahandlinger i fremtiden, har også spillet en stor rolle i arrangørenes planlægning af klimafestivalen.

Klimafestivalen er åben 5. maj fra klokken 14.00-17.00. 6.-9. maj fra klokken 15.30-18.00. 10. maj fra klokken 15.30-20.00. 11. maj fra klokken 12.00-16.00.

Se det fulde program på: valbylokaludvalg.kk.dk/klimafestival

DET KAN DU BLANDT ANDET OPLEVE:

DEBATTER OG FOREDRAG: Miljøgruppen har sammensat et stærkt program af oplægs-og foredragsholdere, der hver dag vil inspirere dig til at leve mere klimavenligt. Klimafestivalen åbnes af den kendte meteorolog Jesper Theilgaard, der søndag 5. maj giver et foredrag om klodens tilstand, og afsluttes af Connie Hedegaard, tidl. klimakommissær og minister, der taler lørdag 11. maj.

PRØV DEN MILJØVENLIGE TRANSPORT: Hele klimafestivalen igennem kan du prøvekøre både el-biler, el-cykler, el-ladcykler, løbehjul og meget andet. Oplev Teslas Model S, Model X og den nye Model 3. Andersen Biler fremviser Nissan Leaf og Hyundai Kona EV. Prøv Renault Zoe og Renault Kabgoo hos Via biler. Kia viser e-Niro frem – prøveture kan bookes hos forhandleren.

KLIMALØJER I BØRNEHØJDE: Der er sørget for underholdning og aktiviteter for de små, så hele familien kan komme med til klimafestival. Hele ugen kan børnene køre en tur på en mini-elbil eller prøve en af Cykelstaldens skøre cykler. Ugen byder også workshops, hvor børnene kan prøve at lave naturligt modellervoks og spiseligt blomsterslik. Lørdag afsluttes klimafestivalen med hyggelig børne-jazz i forestillingen ’Tutti og den magiske skraldespand’ – et varmt musikalsk show fuld af sange, som Bedste kan huske dem.

DEN MILJØVENLIGE MARKEDSPLADS: På markedspladsen kan du b.la. købe vegansk brød, grønt og kosmetik, bæredygtigt tøj til både baby, børn og voksne, håndlavede sojalys, økologisk frugt og most og meget mere.

BÆREDYGTIGE LÆKKERIER: Melder sulten sig, kan du smage pandekager med hjemmeslynget honning hos Københavns Åbne Gymnasium og mange andre bæredygtige lækkerier.

FOLKEKØKKEN OG FÆLLESSANG: Fredag 10. maj laver Kraftwerkets Folkekøkken et stort, vegansk måltid. Billetter kan købes hele ugen hos Valby Miljøgruppe i deres stand på Toftegårds Plads. Der er 100 billetter, som sælges efter først til mølle. Prisen er 20 kr. for børn og 30 kr. for voksne. Som afslutning på klimafestivalen lørdag 11. maj synger kammerkoret VolVox for i en fællessang for klimaet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Dragør overvejer at købe nedlagt asylcenter

Bliv Nørrebro-ekspert for en dag