Kåre Traberg Smidt ved kærlighedsbænken.

Regnbuebænk foran Parken ved kampen mellem FC København og OB

Inden aftenens kamp mellem FC København og OB vil der være opstillet en regnbuefarvet såkaldt  kærlighedsbænk foran C-tribunen ved Øster Allé.

Initiativtageren er medlem af borgerrepræsentationen Kåre Traberg Smidt (Alt), som også er folketingskandidat.

Ideen er hentet fra Aarhus, hvor kommunen har opsat en regnbuefarvet bænk ved Ceres Park efter de homofobiske tilråb mod FCK’s Viktor Fischer efter kampen 7. april mellem OB og FC København i Odense.

Og Kåre Traberg Smidt går endnu videre og opfordrer de to hovedstadskommuner til at gå ind i sagen.

“Med debatten, der florerer lige nu bør Københavns- og Frederiksberg kommune sammen med FCK sende et signal om mangfoldighed ved at opsætte en eller flere regnbuefarvede bænke og flage med regnbueflaget ved Telia Parken og FCK’s træningsanlæg” siger Kåre Traberg Smidt. FCK’s træningsanlæg ligger ved KB Hallen på Frederiksberg.

“Hvis Københavns kommune ikke kan finde pengene til en parkbænk, vil jeg gerne donere den regnbuefarvede parkbænk jeg har købt i den blå avis og som jeg selv har malet,” fortsætter Traberg Smidt.

“Jeg vil også opfordre borgmesteren på Frederiksberg Simon Aggesen til, at der opstilles en regnbuefarvet bænk ved FCK’s træningsanlæg på Jens Jessens Vej 10 til en hyldest for mangfoldighed og et nej til homofobi.”

Han mener, at sådan en bænk passende kan opkaldes efter Viktor Fischer, som tog offentligt afstand fra de homofobiske tilråb under og efter kampen.

“Der skal tages stærkt afstand fra homofobiske tilråb. Jeg er godt klar over, at fodbold kalder på de store følelser, og man kan blive sur, vred og skuffet. Men tilråb, som har homofobisk, racistisk eller diskriminerende karakter skal ikke accepteres.” udtaler Kåre Traberg Smidt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ny leder i Kontaktcenter Klippen

Cykelrytteren fortæller om sin tro