¿Puzzle walks¿ er navnet på det nye spil, der tager dig rundt i Københavns historiske gader. »Selv hvor man mindst venter det, gemmer der sig en interessant deltalje fra fortiden,« siger spillets skaber, Lena Mech. Foto: Institute of Wonder.

Klar på en historisk gåde? Nyt spil tager dig rundt i Københavns afkroge

FORTIDENS MYSTERIER: Hvad indgraverede de tyske soldater i københavnske bygninger under Anden Verdenskrig, og hvem blev begravet levende på Assistens Kirkegård?

Inden længe er der godt nyt til dig, der elsker skattejagt, opdagelse og ikke mindst københavnsk historie, for 8. maj lancerer firmaet Institute of Wonder to nye gådespil, der giver en spændende og ikke mindst aktiv indførsel i udvalgte dele af Københavns historie.

Spillene har navnet ’puzzle walks’, og med disse kommer du godt rundt i særlige hjørner og afkroge af København. Undervejs bliver du også klogere på, hvad der er sket på netop de steder, som spillet tager dig hen.

På opdagelse med vennerne

Det er den unge spildesigner Lena Mech, der har udviklet de to puzzle walks. Ifølge hende har idéen været at udvikle et spil, der bringer folk sammen, mens de går på eventyr i en særlig bydel i København.

»Jeg elsker selv at gå på opdagelse i København, hvor jeg bor, og opdage nye spændende detaljer og historier, som jeg ikke kendte til på forhånd. Selv hvor man mindst venter det, gemmer der sig en interessant detalje fra fortiden. Og det er den slags historier, jeg gerne vil fortælle folk, mens de løser gåder og hygger sig med vennerne,« lyder det fra hende.

Sådan gør du

I køber en æske med alt det, I har brug for. I æsken finder I en bog med gåder, en guide med ledetråde og et kort. Hver gang I har løst en gåde, går I videre til det næste sted på kortet. I første omgang kan man vælge mellem to puzzle walks i København.

Det ene foregår i Kødbyen og hedder ’Eventyrernes Notesbog’, mens det andet tager udgangspunkt i Assistens Kirkegård og har titlen ’Skyggens Notesbog’.

Ifølge folkene bag de såkaldte puzzle walks tager et spil cirka en halvanden time til to en halv time at gennemføre, og det er beregnet til 2-4 deltagere. Institute of Wonder oplyser desuden, at de arbejder på at udvikle flere puzzle walks, så man kan komme rundt i andre afkroge af København.

nmb

 

 

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Protest mod byggeri: Grønne grene i vejret for Amager Fælled

Ola vækker violinerne til live