Her er ruten for de selvkørende busser. Illustration: Autonomous Mobility

Tættere på selvkørende og miljøvenlige busser i København

Selvkørende busser på elektricitet i København er et skridt nærmere realisering. De kan snart komme til at køre på Østerbro, nærmere bestemt i Århusgadekvarteret i Nordhavn.

Ansøgningen om at teste busserne i blandet trafik er sendt til Vejdirektoratet. Selskabet Autonomous Mobility har i lang tid arbejdet sammen med By&Havn, Københavns Kommune, Movia og Metroselskabet om at få busserne på gaden.

Før busserne kan rulle ud på gaden i Nordhavn, skal projekterne få tilladelse fra Vejdirektoratet, og de har netop modtaget en ansøgning om projektet. Det oplyser Autonomous Mobility i en pressemeddelse.

Projektet skal fungere på en rute, der bevæger sig langs: Murmanskgade – Sandkaj – Gøteborg Plads – Sandkaj – Karlskronagade – Trelleborggade – Corkgade – Århusgade – Murmanskgade. En cirkulær rute, der samlet er cirka 1,3 kilometer.

De to første busser er allerede flyttet ind i garagen i Nordhavn, men Autonome Mobilitet søger om muligvis at drive fire busser i området, alt efter hvor stort efterspørgslen viser sig. Planen er at drive mandag-fredag ​​mellem klokken 10 og 18, og busserne vil være gratis for passagerer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Beboere kæmper for piletræet: Det er vores åndehul i hverdagen

Borgmesteren og de syv påstande