Her er ruten for de selvkørende busser. Illustration: Autonomous Mobility

Sur 😠 Ked 😭 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Tættere på selvkørende og miljøvenlige busser i København

Selvkørende busser på elektricitet i København er et skridt nærmere realisering. De kan snart komme til at køre på Østerbro, nærmere bestemt i Århusgadekvarteret i Nordhavn.

Ansøgningen om at teste busserne i blandet trafik er sendt til Vejdirektoratet. Selskabet Autonomous Mobility har i lang tid arbejdet sammen med By&Havn, Københavns Kommune, Movia og Metroselskabet om at få busserne på gaden.

Før busserne kan rulle ud på gaden i Nordhavn, skal projekterne få tilladelse fra Vejdirektoratet, og de har netop modtaget en ansøgning om projektet. Det oplyser Autonomous Mobility i en pressemeddelse.

Projektet skal fungere på en rute, der bevæger sig langs: Murmanskgade – Sandkaj – Gøteborg Plads – Sandkaj – Karlskronagade – Trelleborggade – Corkgade – Århusgade – Murmanskgade. En cirkulær rute, der samlet er cirka 1,3 kilometer.

De to første busser er allerede flyttet ind i garagen i Nordhavn, men Autonome Mobilitet søger om muligvis at drive fire busser i området, alt efter hvor stort efterspørgslen viser sig. Planen er at drive mandag-fredag ​​mellem klokken 10 og 18, og busserne vil være gratis for passagerer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Beboere kæmper for piletræet: Det er vores åndehul i hverdagen

Borgmesteren og de syv påstande