Foto: Samaneh Atef

Outsiderkunst fra nær og fjern

Udstilling: Copenhagen Outsider Art Gallery åbner torsdag 9. maj dørene for en dobbelt solo udstilling med kunst fra både København og Iran. Udstillingen +5 er med Samaneh Atef og Hans Kragh-Jacobsen.

Gadens rester som kunst

På Samaneh’s billeder ser man ofte øjne der stirrer intenst på beskueren, nogle gange så vildt, at der er flere pupiller. Øjnene udtrykker både undren, tvivl og angst. Der kan være flere øjne i et ansigt og flere ansigter i en krop. Sådan fortegner Samaneh bevidst virkeligheden og skaber fantasivæsner, der udspringer af hendes følelser. Hun bruger sine fabulerende streger til at fremmane en nærmest shamanistisk stemning i sine billeder. Hun oplever det som at fylde sjælen over i sine billeder.

Ifølge Hans Kragh-Jacobsen flyder gaderne med ulavet kunst. Med spejdende øje afsøger Hans de steder, han passerer og samler ting op, som kun få andre kan se skønheden i. Så limer eller sømmer han sine fund sammen til billeder, der ikke forestiller andet end det de er. Assemblagerne kalder han for ironikoner, fordi de for ham udstråler en ironisk kraft som en slags ikoner fra en kultur, der er for utålmodig til at forholde sig til evigheden. Han sammensætter materialer, der ellers ikke plejer omgang med hinanden. Mærket af at blive brugt, overkørt, fladmast, ridset og flosset samler materialerne sig som tegn i alfabetet til et sprog, der ikke er født endnu. Udover sit ovennævnte kunstneriske virke, har Hans også lavet dokumentarfilm, skrevet romaner, teaterstykker, sange og tv-serier.

Udstillingen har fernisering torsdag 9. maj klokken 17.00-20.00 på Gammel Kongevej 35A, hvor begge kunstnere vil være til stede. Udstillingen slutter lørdag 29. juni.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Diakonissens seniorboliger nomineret

Fest i gaden: Ruben og Bobby fejrer jubilæum med tyggegummi-rom og masser af retrolir