Sct. Joseph plejer at være fyldt med kvinder, men i tirsdag blev mændene inviteret på italiensk. Foto: Københavns Kommune

Mænd spiste sammen mod ensomhed

Griffenfeldsgade: I tirsdags var 40 mænd samlet i Sct. Joseph for at spise italiensk mad sammen. Det skete i anledning af den landsdækkende kampagne ’Danmark Spiser Sammen,’ der vil bekæmpe ensomhed hos de ældre. Mandeaftenen på Sct. Joseph var netop til for at skabe kammeratskaber blandt de ældre herrer, og en masse summen fyldte da også lokalerne. I løbet af aftenen blev der quizzet om Italien, spist treretters middag og drukket god vin.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er hvert år en del af ’Danmark Spiser Sammen,’ men udover middagen, kører de også kampagnen ’Ensom’. Hver fjerde ældre i København savner nemlig nogen at være sammen med. »Vi er alt for bange for at blande os i andre folks hverdag, og derfor ender vi med ikke at tale sammen. Jeg håber, at vores kampagne vil skubbe lidt til københavnernes grænser, siger Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sommerkoncert med musik og dans

Kløvermarkens Tennisklub har landets bedste medlemsboom