Damhusengens Skole får en håndsrækning på en million kroner. Arkivfoto: Martin Sørensen

Flere penge til Damhusengens Skole

Damhusengens Skole har netop fået en million kroner til arbejdet med at forene de to skolekulturer fra de tidligere skoler.

Damhusengens Skole har netop fået et forsinket påskeæg i form af en million kroner til arbejdet med at forene de to kulturer fra de to tidligere skoler, Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole, som Damhusengens Skole udgør.

Børne- og Ungdomsudvalget har på sit møde den 24. april besluttet, at Damhusengens Skole får en etårig ekstraordinær driftsbevilling på en million kroner at understøtte den fortsatte sammenlægningsproces og forankringen af en ny fælles kultur på Damhusengens Skole.

Pengene til skolen er oprindeligt et forslag fra Klaus Mygind fra SF.

Dårligt arbejdsmiljø

Skolen har som tidligere beskrevet i Vanløse Bladet netop ansat en ny skoleleder, Max Ulrich Larsen, LÆS OGSÅ:Skarp skoleleder: »Jeg har det svært med regler«

Desuden er der lagt en plan for udviklingen af skolen. Udover arbejdet med at udvikle en fælles kultur for den sammenlagte skole, er der fokus på indsatser, der skal øge trivslen for medarbejdere og elever.

Der har været problemer med dårligt arbejdsmiljø og vold og trusler mod lærere – altsammen noget som den nuværende leder Max Ulrich Larsen har taget fat på.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) er glad for, at pengene er bevilget:

»Skolen står i en helt særlig situation, og derfor har Damhusengens Skole fortjent at få en økonomisk håndsrækning til at gennemføre sammenlægningen af de to skoler på en god måde. Nu får skolen mulighed for at fokusere på den faglige og pædagogisk udvikling til glæde for både elever og medarbejdere samtidig med, at man løfter opgaven med skolesammenlægningen,« siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Da Vanløse og Hyltebjerg Skole blev sammenlagt til Damhusengens Skole blev de sparede midler ved sammenlægningen tildelt skolen i en to-årig periode i erkendelse af, at skolen havde behov for at tilføje ressourcer for at implementere den nye skolestruktur på en tilfredsstillende måde uden at det går ud over den almindelige drift og undervisning. Damhusengens Skole har fået tildelt 3,2 millioner kroner i skoleårene 2017/18 og 2018/19. Men de ekstraordinære midler til skolen stod til at udløbe i sommeren 2019.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

DEBAT: Vesterbro skal ikke være en turistfælde om 10 år

200 år gammelt træ er reddet