Så er der åbent for at brevstemme til Europaparlamentsvalget. Arkivfoto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Like 👍

Europaparlamentsvalget: Der er nu åbent for brevstemmer frem til 23. maj

BREVSTEMMER. Mandag 15. april blev der åbnet for brevafstemning til Europa-Parlamentsvalget, som kan gøres over hele København.

Man behøver ikke at vente helt til søndag 26. maj for at stemme til Europa-Parlamentsvalget. Allerede fra 15. april blev der nemlig åbnet for brevstemmeboksen forskellige steder i København.

Direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen Thomas Jakobsen glæder sig over den demokratiske gevinst, muligheden for brevafstemning giver:

»Ved Europa-Parlamentsvalget har vi ti forskellige steder i byen, man kan komme ned og brevstemme. Det er en stor gevinst for demokratiet, at vi i seks uger op til valget kan modtage stemmer fra borgere, der af forskellige årsager ikke stemmer på valgdagen – det sikrer en masse stemmer, som ellers vil gå tabt,« siger han i en pressemeddelelse.

For at brevstemme skal man møde op på et af de ti brevstemmesteder, der findes i Københavns Kommune, og medbringe gyldig legitimation, det vil sige kørekort, pas eller sundhedskort samt vælgerkort, hvis man har modtaget det. Adresserne på brevstemmestederne kan findes på kk.dk/valg.

Fakta

  • Der kan brevstemmes til Europa-Parlamentsvalget mellem mandag 15. april og torsdag 23. maj 2019.
  • Brevstemmestederne er: Nyropsgade, Hovedbiblioteket, BIBLIOTEKET på Rentemestervej, Sundby Bibliotek, Brønshøj Bibliotek, Kulturstationen Vanløse, Nørrebro Bibliotek, Borgerservice Valby, Øbro/Jagtvej Bibliotek og Solvang Bibliotek.
  • Fra søndag 28. april åbnes der for ansøgninger til at stemme i eget hjem, såfremt man har handicap eller nedsat førlighed. Ansøgning foregår via kk.dk/valg.
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Afløser sygemeldt Ninna Hedeager Olsen: Her er midlertidig borgmester

Efter indbrud: Blomsterhandler beder læserne om hjælp